Общото събрание на БАН с пресконференция на тема "Кризата НИМХ - БАН"

  • 11 септември 2018 16:52

  • 1125
  • 0
Общото събрание на БАН с пресконференция на тема "Кризата НИМХ - БАН"
©

Общото събрание /ОС/ на Българската академия на науките /БАН/ ще даде утре пресконференция на тема "Кризата НИМХ - БАН", съобщиха от пресцентъра на БАН.

Пресконференцията ще се проведе от 14.00 часа в сградата на БАН, на ул. "15 ноември" 1, в зала 207 - "Акад. Иван Евстратиев Гешов". В нея ще участват председателят на Общото събрание на БАН проф. Евелина Славчева и други членове на ОС на БАН.
Общото събрание на БАН гласува вчера, че отчитайки декларираното намерение на правителството за решаване на проблема с НИМХ, ОС на БАН изразява съгласие за частично извеждане на НИМХ от структурата на БАН и преминаването в нова структура, създадена от Министерския съвет. Определението "частично" включва цялостната оперативна дейност, изпълняване от НИМХ-БАН, както и учени и служители, които са декларирали намерение за напускане на БАН.

Тази сутрин в позиция от НИМХ метеоролозите заявиха, че след като не можаха да блокират работата на Националния институт по метеорология и хидрология с недофинансиране, ръководните органи на БАН успяха с административни средства. "Ние, работещите в НИМХ, направихме всичко необходимо, за да запазим дейността си. Възможностите ни са изчерпани! Остават ни броени дни - 7, до пълното спиране на работата и до започването на разпад на структурите. От 12 дни НИМХ е без ръководство", заявиха метеоролозите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1125 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини