Варненските пожарникари се сдобиха с нова модерна техника

  • 11 септември 2018 11:33

  • 969
  • 0
Варненските пожарникари се сдобиха с нова модерна техника
© Булфото (архив)

Варненските пожарникари вече разполагат с модерна техника и оборудване, обяви днес комисар Тихомир Тотев, директор на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и безорасност на населението" в крайморския град, цитиран от БТА.

По думите му освен нови специализирани машини, са осигурени и компютри и лаптопи. Обявен е конкурс за запълване на 12 свободни места в службата, за които са се явили близо 80 кандидати. Комисар Тотев допълни, че до началото на ноември се очаква да приключат и строителните дейности в сградата на Втора районна служба.

През настоящата Седмица на противопожарната безопасност в региона ще бъдат проведени Дни на отворените врати, приемни за граждани, демонстрации в детски заведения, работни срещи с кметовете на населени места. Комисар Тотев припомни, че тази година противопожарната служба във Варна чества 140 години. Нейните основи са поставени от тогавашния кмет на града Велико Христов, който разпорежда да бъдат купени две ръчни помпи (тулумби) и назначава четирима щатни пожарникари.

От началото на тази година огнеборците във Варна са реагирали на 2650 сигнала - с около 100 по-малко в сравнение със същия период на 2017 г. Загиналите при пожари в региона са петима, а ранените - 18. Комисар Тотев отчете, че през летния сезон инцидентите са били 32, без пострадали хора или сериозни материални щети. По думите му от началото на годината пожарникарите са реагирали и на 94 фалшиви сигнала.

Последвайте канала на

Владимир Василев
969 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини