Чии камили да теглят кервана?

  • 10 септември 2018 13:10

  • 2253
  • 0
Чии камили да теглят кервана?
© новини.бг

Истеричното поведение на част от опозицията показва неистовия апетит към властта и по- точно - вероятно за келепира от нея. Защото иначе логично обяснение за клатенето на кораба при всяка опозиционна кихавица, няма– при нови избори резултатите ще са близки до сегашните.

Това прогнозират независимо един от друг почти всички социолози и политолози - един по един и двама по двама. Ако ще получим пак от същото, защо тогава да се харчат преждевременно милиони от общите ни пари? Този въпрос задават умерени и рационални наши читатели, в чиито уши не звучи „залпа на Аврора”.

Сътресения в управлението има и това не може да се отрече – трите министерски оставки и новите номинации за тези кресла, са факт. Разногласията между коалиционните партньори от ОП, също. Но дали това е достатъчно за предизвикване на парламентарна криза!?

Изказването на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, че „изборен цикъл в непосредствено бъдеще няма да отвори нова перспектива“ е директен шамар по амбициите на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за за предсрочни парламентарни избори. Това коментира в днес в „Свободна зона“ депутатът от ГЕРБ Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в. Според него в обръщението си за началото на политическия сезон държавният глава е бил директен, че и БСП не е необходимата опозиция.

„Има заговор срещу премиера, а целта е дестабилизация и предсрочни избори”, обяви днес лидерът на Атака Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. Според неговата теория, в този заговор участвали хората на кума му Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 от НФСБ, някои „предатели от ГЕРБ”, които били дори от близкото обкръжение на Борисов, и част от бившия Реформаторски блок, участвал охотно в управлението по време на предходния кабинет „Борисов-2”. 

До тук обаче само от БСП не крият мераците си власт. Още в началото на годината за това заговориха приближените до лидерката Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

"Камилите се сменят, керванът си върви. От 10 години този керван се води от един и същи човек. Оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза", заяви Кирил Добрев наскоро.

Което ме подсети за оня виц - един се дивял на гърбицата на камилата: „Боже, колко ти е крива гърбицата”. Камилата го погледнала презрително и му отвърнала: „То па на мен какво ли ми е право”...

БСП се мъчи от бая време, но не може и не може да овладее масите, ако ползваме терминологията на техни теоретици. Защо ли?

В последните две петилетки и след две оставки на две правителства на ГЕРБ досега, „керванът” пак продължава да се тегли от техни „камили”. Това поиска Негово Величество Избирателят само преди една година. Та простичкият „ленински въпрос” е - къде са доказателствата, че същият този избирател сега ще поиска други „камили да водят кервана”?

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2253 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини