Свиленски: 6 часа никой не обърна внимание на инцидента в "Овча купел"

  • 07 септември 2018 15:32

  • 4028
  • 2
Свиленски: 6 часа никой не обърна внимание на инцидента в "Овча купел"
© БСП, пресцентър

Вече шест часа никой не обръща внимание на случващото се и за пореден път сме свидетели на абсолютното безхаберие и бездействие на държавните институции.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски на брифинг на мястото на инцидента в "Овча купел", където сутринта кола пропадна в свлачище на строителен обект и жителите се разминаха с голяма трагедия.

Свиленски поясни, че живущите са притеснени и никой от тях не е разбрал да има представител на ДНСК или на общината, който би следвало да бъде на място и да вземе някакво адекватно решение.

"Имаше опит за изваждане на пропадналия автомобил в строителния обект, което е опит за прикриване на доказателства по произшествието, тъй като нито от МВР, нито от районното кметство имаше представители", подчерта Свиленски.

По думите му не може просто да бъде казано на хората, че всичко е "ОК", като това са същите тези хора, които довечера, обезпокоени, ще се приберат по домовете си.

"Призоваваме за най- важното- ако прокуратурата счете, че има някакво нарушение- било то по документацията на строежа, било то по укрепването му или по действията след инцидента, да бъдат предприети съответните мерки", заключи Георги Свиленски.

По думите му отговорните институции трябва да вземат мерки и да кажат на хората- дали ще могат да спят спокойно тази вечер.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
4028 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.09.07 | 19:02

1
ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА ПРЕКРИВА СТРОИТЕЛНАТА МАФИЯ ЗАЩОТО ТЕ СА ТЕХНИ ЧЛЕНОВЕ.

2018.09.07 | 19:09

2
е да де, там умни не им трябват, без да се дърпат им прибират мангизите на безмозъчните работници

Добави коментар

Водещи новини