Завод за автомобилни части замърсява въздуха в Русе

  • 07 септември 2018 15:18

  • 2545
  • 1
Завод за автомобилни части замърсява въздуха в Русе
© Pixabay

Експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе са установили еднократно неорганизирано изпускане на емисии и разпространение на специфична за производството миризма извън границите на площадката на завода за автомобилни части "Монтюпе" в крайдунавския град. Това съобщиха от РИОСВ, цитирани от БТА.

Нарушението е констатирано в рамките на осъществения извънреден контрол на дежурните екипи на инспекцията през периода от 27 август до 6 септември тази година, съвместно с представители на община Русе и на Гранична полиция.

В началото на тази седмица постъпват 13 сигнала на горещата телефонна линия за неприятна миризма, наподобяваща "изгорял бакелит". Така на 3 септември /понеделник/ са били обходени кварталите "Възраждане", "Цветница", Източна промишлена зона и Индустриален парк. За времето от 21,40 часа до 22,20 часа е извършен пълен обход на площадката на "Монтюпе", на отстояние около 150 метра от оградата. От северната страна на производствените халета на завода с термовизионни камери е установено неорганизирано отделяне на емисии вредни вещества, които били под формата на поток със бледосивкав цвят над покривната повърхност на халета "2" и "3". В 22,30 часа изпускането на емисиите е преустановено.

При обхода на производствената площадка е констатирано, че част от транспортните врати на халетата са отворени. По време на проверката не е наблюдавано движение на техника, хора и товаро-разтоварна дейност.

От РИОСВ информират, че спрямо дружеството ще бъдат предприети административно-наказателни мерки.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2545 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
до г-н кмета Стоилов

2018.09.07 | 15:46

1
От години този завод трови града. Моля ви вземете някави административни мерки или глоби срещу тези безобразия.

Добави коментар

Водещи новини