Фандъкова сезира СГП за аварията в „Овча купел“

  • 07 септември 2018 14:52

  • 1987
  • 0
Фандъкова сезира СГП за аварията в „Овча купел“
© Булфото (Архив)

Спират строителството на обекта в кв. 104-Б в район „Овча купел“, където рано тази сутрин пропадна неукрепен строителен изкоп.

Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Заповедта за спирането се издава от ДНСК заради допуснатото съществено отклонение от одобрените строителни книжа от фирмата „С. А. Г. Груп“ ЕООД. На място са извикани проектанта по част „Конструктивна“ и надзорната фирма на обекта, на които е разпоредено да се представят техническо решение за укрепване и засипване на пропадналия изкоп.

Главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков е сезирал за случая Камарата на строителите в България. Столична община и Камара на строителите ще инициират законодателни промени с мерки за санкциониране на строителни фирми, които допускат нарушаване на мерките за безопасност в строителството. Междувременно кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска сезира Софийска градска прокуратура за строителната авария, допусната от фирмата „С. А. Г. Груп“ ЕООД.

По-рано тази седмица Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община стартира процедурата по изработване на задание за цялостен подробен устройствен план на ж.к. „Овча купел-1“.

С плана ще се обособят урегулирани поземлени имоти за съществуващите жилищни блокове, необходимите терени за локални градини, ще се оптимизира мрежата от улични паркинги, като се проектират и велоалеи. Процедурата по изработване на ПУП на ж.к. „Овча купел-1“ е по инициатива на кмета на район „Овча купел“ г-жа Христина Семерджиева и на база вече влязлата в сила кадастрална карта за района, както и засиления инвестиционен интерес породен от строителството на третия лъч на метрото.

Изработеният проект на задание за ПУП ще се представи на гражданите на района за обществено обсъждане.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1987 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини