Започва ремонтът на бул.“Константин Величков“

  • 29 август 2018 07:14

  • 1493
  • 0
Започва ремонтът на бул.“Константин Величков“
©

Ремонтът на бул. "Константин Величков" започва днес, съобщават от Столичната община.

Първоначално той ще засегне 70 м в участък след кръстовището с ул.“Цар Симеон“ в посока „Сливница“.

Заради реконструкцията се налагат промени в движението. До 6 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по дясната лента на булеварда, в участъка, който се ремонтира.

От вторник, 28 август, до въвеждане на постоянната организация на движение по булевардите „Константин Величков“ и „Възкресение“, където се изгражда обособеното трамвайно и автобусно трасе, автобусната спирка „Метростанция К. Величков“ в посока бул. „Александър Стамболийски“ (за автобусни линии № № 11 и 83) се измества назад преди кръстовището с бул. „Тодор Александров“.

Премества се и трамвайната спирка на ул. "Цар Симеон" (за трамвайна линия № 11) и автобусната спирка (за линии № 11 и 83) на бул. „Константин Величков“ назад в посока бул. „Тодор Александров“ на обща временна комбинирана спирка преди кръстовището с ул. „Цар Симеон“.

Автобусните линии с номера 11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 ще се движат по релсите на трамваите по линии 11, 22 и 3 по бул. "Константин Величков" и бул. "Възкресение" в участъка между пазара "Красна поляна" до бул. "Сливница", допълват от общината. Идеята на реконструкцията е рейсове и трамваи да се движат в едно общо трасе. Спирките на превозните средства също ще са общи. Новата схема ще даде възможност да се елиминират закъсненията, които сега в пиковите моменти се натрупват до 10 минути.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1493 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини