Магдалена Милтенова: Няма как всички автобуси да бъдат с колани (видео)

  • 28 август 2018 08:32

  • 2131
  • 1
Магдалена Милтенова: Няма как всички автобуси да бъдат с колани (видео)
© Bulgaria on air

Няма как всички автобуси да бъдат с колани. Не трябва да допускаме такива манипулации в обществото. Най-малкото не може да оборудваме автобусите от градския транспорт с колани. Автобусите, произведени преди 2008 г., няма как да бъдат оборудвани с колани, защото за тази цел трябва да се смени цялостната им конструкция.

Това заяви в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Магдалена Милтенова, председател на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта.

Тя допълни, че при всяко организирано пътуване превозвачът сключва договор с лицето, което организира въпросното пътуване, след което се издава фактура за превоза.

,,Именно тази фактура е застраховката на пътниците'', посочи Милтенова.

,,Обезщетенията за всички пострадали по първоначални сметки биха възлезли около 4-5 милиона лева заради размера на катастрофата'', обяви нейният събеседник в студиото - адвокатът по застрахователно право Николай Димитров.

Относно коланите той коментира, че когато даден автобус е оборудван с колани, то е задължително те да бъдат използвани от пътниците.

,,Лесно е да се оборудват автобусите с колани, но кой ще следи за този контрол? Когато няма реален контрол, това би било безсмислено'', посочи още адвокат Димитров.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2131 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.08.28 | 11:39

1
Другарят Фатмак Радев е решил по стара комунистическа традиция да прикрие престъплението на баща си... Но времената вече са други, Другарю Фатмак. Скоро и ти, и БКП/БСП ще си получите правата лопата и Марш в Сибир! Там си стройте комунизма под вещото ръководство на таварищ Путин.

Добави коментар

Водещи новини