В Русе ще открият първият в страната безплатен Център за възрастни

  • 24 август 2018 20:27

  • 2861
  • 1
В Русе ще открият първият в страната безплатен Център за възрастни
© Pixabay

Първият в страната безплатен Център за възрастни ще бъде открит в Русе. Хора с тежки физически увреждания ще могат да остават в него за 8 часа през деня и дори за 14 дни веднъж в годината.

По този начин близките им ще разполагат със свободно време и ще могат да работят. Центърът ще е в сградата на бившия "Дом майка и дете" в Русе, а средствата за него са осигурени по европейска програма.

Капацитетът на Центъра ще бъде за 30 души, но от комплексните услуги ще могат да се възползват поне два пъти повече хора с увреждания.

,,Специалисти, като социални асистенти, кинезитерапевти, психолози, медицински специалисти, лекари, медицински сестри, ерготерапевти ще посещават нашите потребители. Тези услуги ще се предоставят и в центъра'', увери пред БНТ Мариела Личева, директор на Дирекция "Здравни и социални дейности" в община Русе.

За нуждите на Центъра ще бъдат закупени два автомобила - лек и специализиран за превоз на хора в инвалидни колички. Самите услуги ще се предоставят за една година, след което ще станат делегирана държавна дейност. Освен в Русе, такива Центрове ще има и в още 5 общини.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2861 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
поредната далавера

2018.08.25 | 07:01

1
на доктор Симеонов.Сега е верен ГРОБАР и ще папка дълго време. А парите ще бъдат "усвоени " много бързо естествено във полза на старите хора.

Добави коментар

Водещи новини