Трети ден екоинспекцията в Хасково търси източника на замърсяване на т.нар. водно огледало в центъра на Кърджали

  • 21 август 2018 14:28

  • 1266
  • 0
Трети ден екоинспекцията в Хасково търси източника на замърсяване на т.нар. водно огледало в центъра на Кърджали
©

Трети ден Регионалната екоинспекция в Хасково търси източника на замърсяване на т.нар. водно огледало в центъра на Кърджали.

Експертите реагираха на поредица сигнали, че във водата има големи кафяви петна. Резултатите от взетите проби се очакват идната седмица, уточни Мариана Колева от екоинспекцията пред БНР.

"Където сме ходили досега, не сме открили източник. По бреговете отваряме шахти, обикаляме и предполагаеми обекти, но няма следи никакви от изпускане. В някои периоди има, а в някои периоди няма - вятърът го събира така на някои места, но има и периоди, в които няма изобщо, т.е. изчистено е", добави Колева от регионалната екоинспекция в Хасково.

Междувременно, стана ясно, че водата от обществената чешма на бул. "Христо Ботев" в центъра на Асеновград, известна още като Конската чешма е негодна за пиене. Това установи проверка на Регионалната здравна инспекция. В една от пробите е установено съдържание на нитрати над допустимите стойности. На общинската администрация е издадено предписание да информира гражданите като на мястото вече е поставена предупредителна табела.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1266 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини