Институциите се заеха с укрепването на пътя до Рилския манастир

  • 20 август 2018 13:19

  • 969
  • 0
Институциите се заеха с укрепването на пътя до Рилския манастир
© Кадър: БНТ

Започна укрепването на срутището на пътя за Рилския манастир. Очаква се ремонтните дейности да продължат около два месеца. През това време движението ще се извършва в едната лента.

В проблемния участък от пътя към Рилския манастир ще бъде извършено отстраняване на скалните късове и земната маса, след което ще бъде поставена предпазна мрежа, която да не позволява на нови камъни да падат върху пътното платно. С укрепването на срутището пътното платно ще бъде освободено за движение, за да се осигури безопасността на преминаващите автомобили и пешеходци.

По време на ремонтните дейности движението на автомобили ще продължи да се извършва в едната лента. Ще има временни ограничения на преминаването за по няколко часа на ден, които ще бъдат съобразени с трафика за Рилския манастир.

Сигнализация, пътни полицаи и служители на фирмата-строител ще регулират движението, информира БНТ.

Действията, които се предприемат днес обаче са временно решение на проблема. За да бъде напълно обезопасен участъкът, престои да бъде изготвен проект и предприети действия за трайното укрепване и възстановяване на участъка.

Финансиране ще се търси от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, но това се очаква да стане най-рано следващата година. Дотогава разходите по укрепване на свлачището ще бъдат за сметка на АПИ.

 

Последвайте канала на

Владимир Василев
969 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини