След години на безводие: Село Мърчаево с нов водопровод

  • 20 август 2018 13:06

  • 1496
  • 0
След години на безводие: Село Мърчаево с нов водопровод
© Pixabay (архив)

„Софийска вода“ завърши един от стратегическите си проекти – увеличение на подаваните водни количества в довеждащия водопровод за село Мърчаево. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Предвид развитието на региона в последните години, жителите на софийското село често са се сблъсквали с безводие, особено през летните месеци, както и с намалено налягане на питейната вода. С подмяната на довеждащия водопровод ще бъдат осигурени необходимите водни количества за захранване на селото и тези неудобства вече няма да бъдат на дневен ред.

Проектът за нов водопровод стартира през изминалата година, когато бяха подеменени 660 метра тръби, а това лято продължението е с нови 1 600 м. Проектът е на стойност 150 000 лв.

„Софийска вода“ планира в следващите 2 години да реализира проект, който да обособи отделно водоснабдяване за село Владая и село Мърчаево, които към момента се захранват от общ водопровод.

По този начин двете населени места ще бъдат напълно независими и значително ще бъде намален рискът от безводие или намалено налягане на питейната вода.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1496 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини