Нено Димов разкри има ли опасност за плажуващите в района на кораба, който бълва мазут

  • 16 август 2018 08:21

  • 1589
  • 2
Нено Димов разкри има ли опасност за плажуващите в района на кораба, който бълва мазут
© Кадър Нова телевизия

„Още в понеделник бяхме с колегата Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета по разпореждане на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на мястото на разлива на мазут край Созопол и се присъединихме към кризисния екип“, информира в сутрешния блок на Нова телевизия министър Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

„Взе се решение да се действа веднага и започна ограждане на разлива, за да се спре мазутът. Към вчерашна дата огражденията  са 500 метра. Предстои да се поставят ограждения за още 500 метра. Московски окледа с катер каква е ситуацията. Вчера внесе в МС и доклад, ще бъде отпусната нужната сума, която за момента не се знае“, обясни той.

Точното количество на горивото обаче все още не се знае. Прави се оценка“, каза министърът.

Няма никаква опасност за плажуващите в тези райони, каза още Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе. Той напомни, че корабът е атракция за гмуркачите и е от почти век там.

„Действаме възможно най – бързо. Черно море е още по-чисто тази година. Забелязвате това“, каза министърът.

Туризмът е изключително важен елемент за развитието на България, напомни още Димов.

Относно решението на ВАС за Банско, министър Димов заяви, че то не е влязло в сила „Решението от 29 декември е в сила.

„Това е рамков документ и заради това не е необходима екологична оценка. И когато има специализиран план, тогава се прави такава екологична оценка“, обясни той.

Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе коментира и случая с навлезлите деца в езерото „Близнака“. Министърът изрази учудване от омразата към тях.


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1589 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.08.16 | 08:55

2
Няма никаква опасност за гмуркачите, освен ако нямат хриле.

2018.08.16 | 08:54

1
Голямо разкритие направи и тоя. 10-тина сантиметра. Родилни мъки, само и само да завоалират истината.

Добави коментар

Водещи новини