Манипулация и изчезване на данни от Търговския регистър не са възможни, обявиха от Агенцията по вписванията (видео)

  • 15 август 2018 14:56

  • 2277
  • 4
Манипулация и изчезване на данни от Търговския регистър не са възможни, обявиха от Агенцията по вписванията (видео)
© Novini.bg

Правим усилия за възстановяване на данните от Търговския регистър. Утре ще прехвърлим данните за МПС-та, както и държавния обмен на информация и връзка със системата RegiX – държавния обмен на информацията, от която администрацията тегли данни за гражданите. Това заяви на пресконференция Зорница Даскалова, изпълнителен директор на Агенцията по вписванията.

Припомняме, че само преди дни Търговският регистър се срина, а данните за фирми и лица бяха изгубени. С дни бе блокиран търговския оборот, а според притеснени потребители, липсата на Търговския регистър отваря врати за измами. Министърът на правосъдието Цецка Цачева сезира прокуратурата, ДАНС и МВР заради техническия проблем.

"Искам да поднеса извинения на всички граждани. От утре ще могат да се извършват и справки по ЕГН", каза още тя, предаде репортер на Novini.bg. 

"Дисковете с информация са дефектирали, работи се по отстраняването на проблемите. По-рано от другата седмица няма да има възстановяване на данните. Манипулация и изчезване на данни няма как да се случат, не са възможни. За момента няма изчезнала информация", коментира Даскалова.

"Мащабът на срива е голям, а причините и анализът за него тепърва предстоят. От петък работим денонощно, има служители, които не са спали от дни. Следим и контролираме всичко случващо се, а хората ще могат да се информират чрез сайта ни", допълни изпълнителният директор на Агенцията по вписванията. 

"В такава кризисна ситуация аз съм нужна тук, когато дойде време за оставки – всички ще разберат. Поддръжките на системите са различни от проектите за надграждане. До момента нямаме официален доклад от фирмата изпълнител, защо се е стигнало до срива на системата", завърши Зорница Даскалова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2277 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.08.15 | 17:15

4
То цялата държава се манипулира всичко е картели монополи организирана престъпност мафия че един търговси регистър ли няма да подправят?

2018.08.15 | 15:26

3
Всички имотни измами тръгват от вас и държавни структори. БНТ репортерски поглед 2016 03.06.
иии

2018.08.15 | 15:10

2
Дисковете са дефектирали, защото масово учреждения и фирми в страната си мислят, че онези които извършват поддръжката на компютърни системи и бази данни си чоплят носовете по цял ден и ги оставиха със заплата, колкото касиерките в мола. Е не става така. Нищо не е даденост. Козата си сака пръч, както се казва. Същата е ситуацията и в други институции, банки, застрахователи. Като дойде време ще "издъхнат" и техните "железа"...
Умник Гюро

2018.08.15 | 14:59

1
Очакваме от вас да пъхнете терористите-комунисти в Урановите мини. Както и да обявите БКП/БСП извън закона. Ако не го направите сега, ще ви свалим от власт.

Добави коментар

Водещи новини