Дамян Войновски: Променя се методиката за оценка на кандидат-шофьорите

  • 15 август 2018 09:14

  • 1882
  • 0
Дамян Войновски: Променя се методиката за оценка на кандидат-шофьорите
©

Направихме много за пресичането на практиките за манипулации на шофьорския изпит. Работим да се намали субективния фактор. Справихме се е теоретичния изпит, там вече възможност за преписване няма. Това каза изпълнителният директор на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” Дамян Войновски в ефира на БТВ.

Той допълни, че навигация ще определя маршрута на кандидат-шофьорите от следващата година. "Идеята е предварително да утвърдим предварително маршрути заедно с инструкторите и да се класират по степен на трудност. GPS система ще определя, откъде да кара курсистът. Ще се правят по няколко маршрута“, разясни той.

„Методиката за оценка също ще бъде променена. Ще има специална комисия, която да се заминава с практическите избори. Резултатите от изпита ще бъдат да могат обжалвани. При всички положения изпита ще протича докрай, а не да се прекратява", каза още Войновски.

Новият шеф на „Автомобилна администрация“ не скри недоволството си от обвиненията на Николай Колев-Босия. По думите му твърденията му, че хората разследвани за корупция все още раздават шофьорски книжки, не отговарят на истината и ще бъде подведен под отговорност за клевета. "Не може така да се хвърлят неверни твърдения в публичното пространство", недоволства той.

Йовко Иванов от Асоциацията на автоинструкторите също взе отношение по проблема: "Има някаква логика в определянето на маршрута с навигация. Ние това го предложихме преди 6 години. На навигацията се въвеждат няколко точки, където има и големи паркинги, за де провери курсиста дали може да паркира."

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1882 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини