Български тираджия оцелял по чудо в Генуа, паднал с камиона си

  • 14 август 2018 21:18

  • 54686
  • 1
Български тираджия оцелял по чудо в Генуа, паднал с камиона си
© Julio Gatti/Булфото

Български шофьор на ТИР е оцелял по чудо при срутването на моста в Генуа. Камионът му е паднал в отворилата се бездна след срутването на виадукта на магистрала А-10, но останал жив, твърди Genova Today, цитира kanal3.bg.

Същото се е случило и с още един тираджия – хърватин. Веднага след инцидента двамата шофьори оставили превозните си средства и започнали да помагат на спасителите, допълва изданието, според което жертвите на срутването вече са най-малко 35, а освен това има и тежко ранени.

Както вече е известно днес голям мост, част от магистралата, която свързва Италия с Франция се срути в Генуа. Според Genova Today  под отломките са затрупани около 35 автомобила, като все още има хора в тях, включително и малко момиче, което още не е извадено.

Министерството на външните работи вече информира, че още не са известни самоличностите на пострадалите, заради което не е ясно дали има българи сред тях. Посочи и телефоните на консулството в Милано, на които може да се получава информация. Те са: +39 028 49 42 941; - +39 933 37 82 60 43 (в извънработно време).

В коментар за "Нова телевизия" генералният консул Росен Руфев обяви, че засега е постъпил само един сигнал.

"Има само един сигнал, подаден от България, за българка, която живее и работи в района на Генуа. Правим проверка на този сигнал. Още нямаме информация дали е пострадала, дано да не е така.

Не разполагаме с информация за пострадали българи, не изключваме да има, но се надяваме да няма. Поддържаме директни връзки с болници и местните структури, които имат отношение към инцидента. Трагедията е голяма, случва се 10 дни след инцидента в Болоня", каза Руфев.

Последвайте канала на

Novini.bg
54686 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.08.15 | 06:43

1
Това пък е голяма глупост да строиш такъв огромен мост над суша и на всичко отгоре жилищни сгради.Тия бият по тъпота и тъпите седесари и герберасти.

Добави коментар

Водещи новини