Нови ремонти затварят основни булеварди в София

  • 13 август 2018 07:14

  • 2313
  • 0
Нови ремонти затварят основни булеварди в София
©

Нови ремонти на основни булеварди и улици започват с началото на седмицата в София. В неделя стартира ремонтът на бул. „България“ в участъка между бул. „Акад. Иван Гешов“ и ул. „Гоце Делчев“. Днес пък започва и планираният ремонт на бул. „Арсеналски“.

От Столична община обясняват, че повечето от ремонтите в София трябва да приключат до 15 септември. В следващия един месец обаче се очаква трафикът в голяма част от столицата да бъде затруднен.

В неделя бе ограничено движението на кръстовището при "СУ. Св. Климент Охридски“, но преасфалтирането приключи до края на деня. От днес обаче започва ремонтът от Ректората на университета до паметника на Васил Левски. Там движението ще се извършва само в едното платно. Вчера бе затворен и бул. "България" - между бул. "Иван Гешов" и бул. "Гоце Делчев" в посока кв. "Бояна". Движението там се осъществява двупосочно в другото платно, като има по една лента за движение.

Очаква се преминаването на автомобилите в района да бъде много затруднено. Заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев посъветва гражданите и гостите на столицата да ползват трамвай №7, който ще бъде пуснат и ще преминава безпрепятствено през зоната на ремонта.Днес започва и ремонтът на бул. „Арсеналски” в участъка от бул. „Черни връх“ до бул. „Петко Каравелов“. Там движението няма да бъде спирано, а ще бъде стеснено в определен участък. Повече от месец ще продължи ремонтът по бул. „Константин Величков”, където се обособяват отделни трасета за колите и градския транспорт.

Вече са направени перони на спирката „Парк Св. Св. Петър и Павел”. Предстои такива да бъдат изградени и в отсечката между бул. "Тодор Александров" и бул. "Александър Стамболийски", където и спирките ще бъдат преместени и трамваите и автобусите ще спират на едно и също място.На 18 и 19 август се затваря бул. "Христофор Колумб“, който също трябва да бъде преасфалтиран цялостно, но се очаква ремонтът да приключи в рамките на двата дни. Започнаха и ремонтните дейности по бул. "Пенчо Славейков“ до Медицинска академия, като първоначално работата ще се насочи към двата тротоара, а след това ще се премине към пътните платна. Така за поредна година основни булеварди в София ще бъдат затворени по едно и също време.

От Столична община обещават повечето ремонти да бъдат приключени до 15 септември. Някои от ремонтите обаче, като този на ул. "Граф Игнатиев" например, няма да бъдат приключени до края на октомври.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2313 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини