Модерният ляв е навсякъде и винаги готов

Модерният ляв е навсякъде и винаги готов Pixabay
13

Лятото е време на отпуски и затова много от любимите сериали на българите не се снимат и излъчват. За да не ни е скучно обаче, от лявото политическо пространство ни спретнаха представление с елементи на цирк, драма и екшън, всичко клонящо към пародия с привкус на театър на абсурда. 

Правилно се сещате – Бенчев, Очите, „Позитано“ и реакциите

Ако има и един професионален драматург или режисьор, който да направи подобно нещо, ще стане жива легенда. 

Дори се появи и лек спортен привкус, но той идва по-скоро от една аналогия – с модерния ляв бек. Някога левият бек имаше строго определен пост и периметър по терена, който покриваше. В съвременния футбол обаче знаем, че той може да играе навсякъде, нали? Именно като един съвременен ляв бек и БСП-бисерите са навсякъде. 

Не можем да се върнем назад във времето и да споменем всички, защото това, което четете, ще се превърне в нещо безкрайно, като „Дързост и красота“. Затова ще се съсредоточим само на най-пресните. 

След като БСП панически скочиха да се разграничават от Бенчо Бенчев и парите му, да видим сега от какво и кого НЕ СЕ разграничиха в последно време…

Таско Ерменков. В средата на месец май се изцепва в профила си във Facebook, че водата на София е отровна. Но го прави с жесток апломб: 
„Днес ми се обадиха от институции, които уважавам и от приятели, на които вярвам… Приятел ми изпрати съобщение: Не пий вода от чешмата… Отровна е. Вчера научихме, че в Искъра са изсипани голямо количество отровни химикали и в момента водата в София е ОТРОВНА… но не можем да го пуснем публично, тъй като институциите мълчат (да не се изложат пред европейците)“. 

След което Таско започва да „вика“ с главни букви, защото така е по-драматично:

„ПРИЗОВАВАМ ИНТИТУЦИИТЕ, КОИТО РАЗПОЛАГАТ С ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЛУЧАЯ, ОЩЕ ДНЕС, ВЕДНАГА, ПО СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА КОМУНИКАЦИЯ ИЛИ ДА ОПРОВЕРГАЯТ ТОВА КАТО ФАЛШИВА НОВИНА, ИЛИ ДА ПРЕДУПРЕДЯТ ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ. НЕДОПУСТИМО Е ПРИ ТАКИВА СЛУЧАИ ДЪРЖАВАТА (АКО Я ИМА) ДА МЪЛЧИ.“ 

Facebook/@ermenkov

 

От всичко това разбрахме, че най-могъщата все още осведомителна агенция у нас ЕЛТМК (Една Леля в Трамвая Ми Каза) не е загубила челното си място сред медиите.

И Таско НАСТОЯ държавата (ако я има) веднага да скочи по сигнала на ЕЛТМК. 

Pixabay/ Булфото (архив)

 

В свързана по темата новина от деня:

Друг един буден гражданин получил съобщение от неназован, но стабилен източник, че летяща чиния е кацнала пред Парламента и извънземни са пуснали двойници на половината депутати, като истинските такива са били отвлечени от зелените човечета. Будният гражданин също настоя държавата (ако я има) да опровергае или да предупреди хората, че тия в Парламента са извънземни, защото е недопустимо да се мълчи така. 

Малко по-късно Таско се извини, когато разбра, че водата си е била наред през цялото време и заяви: „Най-искрено моля да бъда извинен. Не съм целял създаването на паника. Винаги съм се придържал към убеждението си, че хората имат право да бъдат информирани“. 

Малко след това някои казаха, че такова поведение от един депутат всява паника и граничи с опасност за националната сигурност… Но пък кой ги слуша тях! 

Засрамен, и другият буден гражданин реши да се извини и заяви, че само е искал да информира хората, че е можело да има, можело е и да няма извънземни. 

По-късно шефката на БСП Корнелия Нинова заяви: „Така не се прави“ и добави: „Това не е основание, разбира се, той да бъде изключен от групата или да напуска парламента“ (заяви го по адрес на Таско, не на другия буден гражданин, който все още броди около парламента и търси летящи чинии). 

След случилото се от правителството обещаха да направят постоянна експертна група от инженери, биолози, зелени барети и развалячи на черни магии, която ежедневно да съобщава на хората дали водата става за пиене; въздухът – за дишане; и дали слънцето е изгряло от изток. 

Да видим сега какво стана с Георги Стоилов, известен като Феномена 10/10; и още като брата на арестувания за рекет Илия. Освен рекет, какво още имаше? А, да – отвличане, изнудване, заплахи. 

Pixabay/ parliament.bg

 

Как какво е станало? Нищо не е станало. БСП си го защитиха и заявиха, че да се занимаваме с такива неща е дребнотемие. Човекът каза, че не е знаел с какво се занимава брат му. Ние, разбира се, вярваме, че е съвсем, напълно, абсолютно възможно братята да не знаят другият с какво се занимава. То това си е нормално, нали? 

От БСП върнаха дарението, направено от Илия – всичките 400 лв. (цифром и словом – четиристотин лева). За дарения „под масата“, чрез брат му – и дума не може да става. 

След малко, ако ни извините, ще идем да си изядем доматите с колците. 

Между другото, депутатът, който ни обясни, че това е „дребнотемие“ е не друг, а самият герой от предишната история – Таско.  

Както виждате, модерните леви са навсякъде. Публиката е ленива и умира от скука, докато се чуди как да се крие от жегата. От време на време от трибуните се чуват спорадични псувни и възгласи, че парите са развалили красотата на играта, но като цяло положението е спокойно, играчите нямат повод за притеснение. 

Да видим от кого още нямаше „разграничаване“ в стил „Пу-пу-лошия-Бенчо-Бенчев-дето-е-авер-с-Митьо-Очите“. 

От Манол Генов. И в тази „зона“ нищо страшно и опасно – бил обвинен от прокуратурата, че купувал гласове. Дал едни 100 лв. на едни хора, да ги раздадат за гласове (от публиката се чуват само възгласи, че Генов е скръндза; мачът си продължава). Манол пуска патетичен статус във Facebook, че е доволен, че прокуратурата е внесла обвинението. После следват 57 реда текст, в който обяснява защо той всъщност не е виновен. От популярно литературно списание по-късно съобщават, че са силно впечатлени и обмислят да предложат текста за конкурс за кратък научнофантастичен разказ. 

Pixabay/ Facebook/@townofAsenovgrad

 

От клубното ръководство са спокойни и не се разграничават – все още няма намесени имена, като Очите или Ушите. 

Към отбора се присъединява Валери Жаблянов с невероятно включване по крилото с реплика, че Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие. От спортно-техническия щаб на ФК БСП леко се изнервят, че това може да повлияе на имиджа на клуба и бъдещата продажба на билети, затова редактират текста на декларацията си и изцепката с Народния съд рязко изчезва от сайта им. Надявайки се хората да забравят, че въобще са я видели. В интерес на истината, някои забравят, мачът продължава. 

Pixabay/ Булфото (архив)

 

За да е по-интересно, от скамейката се включва председателят на БСП-Кюстендил Росен Димитров, който се мята да защитава Жаблянов: „Валери Жаблянов изрази собствено мнение в демократична държава. Дано надделее политическият разум и този цирк да бъде прекъснат. Аз работя с другаря Жаблянов от 6 месеца и съм възхитен от него, един достоен политик и човек, каквито в НС все по-рядко се виждат“. 

По-късно неназован, но много достоверен източник, близък до агенция ЕЛТМК, съобщи, че Жаблянов е започнал инициатива за издигането на мемориал на надзирателите в Белене, Ловеч и Скравена, пострадали, охранявайки концлагеристите по време на златните десетилетия, последвали Народния съд. 

Публиката започва да губи интерес към мача и да се изнася към изходите, защото става късно и не искат да си изпуснат автобуса, както са свикнали да се случва, когато ходят на Бузлуджа. Останалите няколко привърженици си дояждат кебапчетата. 

Мениджърът на отбора Корнелия Нинова се опитва да върне интригата в мача и интереса на зрителите. Застава до страничната линия и се изцепва, че Демокрацията ни е отнела много. Доволна от титаничния си патос, се оглежда за реакция, но от трибуните се чува само вял глас: „Да бе, отне ни манифестациите, съветските филми, затвора за вицове, стригането по улиците, печатите по краката! Ай сиктир!“ 

След като и последният зрител се изнася, на двама от основните спонсори на клуба – Б. Бенчев и Д. Желязков, им става скучно и решават да видят какви оферти са пуснали за екскурзии в Турция. 

13

Избори

Спорт

Коментари

 1. 2019.04.20 | 00:48

  Браво г-н Томов!

 2. 2018.08.08 | 19:49

  На фона на тези творци чумата и тифа са лек сърбеж. Но пишете и си го зав..... щом ви е гот

 3. 2018.08.08 | 19:09

  Явна медийна пропаганда. Но всички са едни и същи. Няма бсп,няма герб

 4. 2018.08.08 | 18:36

  абе герб да не са върнали член първи и сега започва медийно пропагандиране

 5. 2018.08.08 | 16:22

  Хеххе, Бойко си има сайт.Той цял остров си купува, та сайтовете и телевизиите заедно с боклуци , като Салич , Малич и подлогите работещи за него няма да купи

  1. 2018.08.08 | 17:17

   но си няма техноимпекс панаири не му пее горан....

 6. 2018.08.08 | 16:20

  МОДЕРНИЯ АНГЛИЙСКИ СЕЛЯНДУР Е ЗЛОБЕН, КОМПЛЕКСИРАН И ПРИМИТИВЕН РАСИСТ

 7. 2018.08.08 | 15:50

  НА СКАПАНИЯ САЙТ СА ТУК, ЗА ДА СИ ЗАСЛУЖАТ ЖАЛКАТА НАДНИЦА.

 8. 2018.08.08 | 15:14

  Ако го слушате това малоумно герберастко мекере сашо томов излиза, че в партия "суджук" всичко е наред и всичките проблеми на изстрадалата ни родина всъщност не произтичат от тези, които взимат решенията и са във властта 10г. , а от някакви от които няма никакво значение. Понеже ГРОБ за 1:1 копие на БКП и съответно и славещите ги малоумници са като от късен соц.

 9. 2018.08.08 | 15:09

  Не знам защо сте се кръстили новини.бг? Това не е новина. Това са някакви малоумщини на тъпак-изперканяк.

  1. 2018.08.08 | 15:12

   Таско, и тук ли се спусна да каканижеш ? Натискай във фейса, там най много граждани на републиката можеш да поразиш!!

 10. 2018.08.08 | 14:54

  Maikavi da IBA komunqgi

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Водещи новини

Още новини

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.