"Двореца" в Балчик ще представи в Дни на италианската култура изложба на трима творци

  • 08 август 2018 14:22

  • 565
  • 0
"Двореца" в Балчик ще представи в Дни на италианската култура изложба на трима творци
© Pixabay

"Двореца" в Балчик ще представи в Дни на италианската култура изложба на трима творци на изящните изкуства, съобщават от държавния културен институт. Общата експозиция ще бъде открита от почетния консул на Италия във Варна Антонио Таркуинио на 11 август в Каменната зала на културния център.

Живописецът Алесандро Киарапа показва и пред българската публика характерните за творчеството му широкоформатни платна. А изображенията в картините му носят не само монументално въздействие, но и ни връщат към ренесансовата идея, че Човекът е център на Вселената и мяра за всички неща, отбелязва за творческото кредо на младия автор изкуствоведката Пламена Димитрова-Рачева.

Симона Рици прави първи стъпки в изкуството в Болоня. Специалист по компютърна графика и анимация, тя рисува по специфичен начин, създавайки образи, разложени на пиксели, посочват от културния център. Портретистиката е предопределението на художничката, която има участия в редица изложби във Великобритания, Франция, Румъния. В България нейни творби вече са представяни във Варна, Бургас и Созопол.

В експозицията в Каменната зала със свои творби се включва и скулпторът Антимо Бертолини, който е носител на отличия от редица изложения на изящните изкуства. Бертолини вае скулптурните фигури в ателието си в Лугано, Швейцария.

Последвайте канала на

Нора Виткова
565 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини