Другарко, защо са ти толкова големи Очите?

Другарко, защо са ти толкова големи Очите? А. Томов/Pixabay
23

Какво е социализмът и какво е социалистът? Или поне какво трябва да бъде? Какво е онова, което от уж „модерното ляво“ пространство се опитват да убедят горкия гласоподавател? 

Всъщност „модерният ляв“ всячески се опитва да ни убеди, че всъщност е от „старата школа“ (само по себе си това е абсурд, но да не задълбаваме) и все още държи на онези ценности, за които е умрял Вапцаров. Че всичко прави в името на добруването на работника, на обикновения човек, стиснат за гушата от изедника капиталист, който му смуче кръвта. Все пак социализмът тръгва от работническото движение, нали така? 

А как, по дяволите, някой може да обясни защо тази столетна партия е пълна с милионери? Как? Един куп ръководители там са собственици на фирми. Работодатели. „Чорбаджии“, ако щете. Те ли защитават интереса на работника, на работническото движение? Това, ако не е конфликт на интереси, не знам какво е! 

Още от началото на новия век милионерът зърнен бос Бенчо Бенчев е бесепар до мозъка на костите, но за това – след малко. 

Да видим разграничилата се от него лидерка на БСП Корнелия Нинова. Ето една забравена подробност от централата на социалистите: през 2001 г., когато Нинова не значи нищо за БСП, излиза книгата „Корупцията – основен елемент в управлението на СДС“. В нея се дават примери с приватизационни сделки, извършени от синьото управление. 

Сред тях е и (о, изненада!) сделката за „Техноимпекс-98“, в която е замесена много, много силно и Корнелия Нинова. Повтарям – книгата е издадена от БСП. 

Миналата година БИВШИЯТ ДЕПУТАТ ОТ БСП Ангел Найденов написа във Facebook: „До къде стигнахме…! ГЕРБ да напомнят на БСП, със собственото ни издание, за годините на голямото „разграбване“ и за отбелязването на Техноимпекс в този процес! Позитано, къде са опорните точки? Кога сме били прави – през 2001 или сега – през 2017 г.?“

Преди много, много време, толкова отдавна, че паметта на избирателя (и без това затрупвана от какво ли не) е забравила, се понесе една новина, която в общи линии се свежда до това, че  Петър Жотев, министър на икономиката и енергетиката при Костов, твърдеше, че премиерът тогава лично му е спуснал кандидатурата на Нинова за сделката с Техноимпекс. 

Ало, „Позитано“, някой, нещо? А? Не? Добре, продължаваме нататък. 

При Станишев Нинова (ама как стават тия неща…?) е зам.-министър на икономиката и енергетиката и отговаря и за държавния резерв и търговията с оръжия. Името й някак си успява да се замеси в скандалите около злоупотребите на столичната „Топлофикация“ (Вальо Топлото – помните ли го?) и „Булгартабак“. Станишев я маха от поста й, а с нея си отива и колегата й от кабинета – Делян Пеевски. 

Днес тя е новото лице, новото ръководство. В БСП така периодично си сменят ръководствата, за да „започнат наново“, с неопетнени лица. Помните ли, че едно време и Станишев беше „ново лице“, преди него и Първанов. 

Интересното е, че всяко следващо успява да надскочи предишното по размер на скандалите, в които се замесва и пак трябва да „рестартират“ системата и да почват отначало. Чак ми е любопитно следващите (то е ясно, че ще дойдат следващи) в какво ще се забъркат. То не остана много в арсенала с чутовни издънки, летвата е висока. Какво остава? Канибализъм, може би? 

Да видим сега - чистото ново лице на ръководството от кого се разграничи. Бенчо Бенчев

Бенчев твърдеше, че за нула време някога е станал милионер, започвайки зърнен бизнес. Пак ми се иска да подсетя за онова „работническо движение“, за борбата за „свобода, равенство и братство“ на социализма. А, да – и какво стана с „борец против фашизма и КАПИТАЛИЗМА“? 
„Г-н Бенчев винаги е бил лоялен към БСП, изповядва леви убеждения“, заяви общинският съветник от БСП Чанко Мирчев пред bTV в същото интервю, в което обясни, че Бенчев е дарявал десетки хиляди на партията. Интересно какво разбират тези хора под „леви убеждения“

Сещам се за един разказ на таксиметров шофьор отпреди няколко години. Човекът разказа, че имал редовна клиентка, която карал на фитнес. Карал я за разстояние по-малко от километър – около 800 метра. Тя отивала и цял час прекарвала на бягаща пътека. Нали виждате иронията в безумното й поведение? Но за нея – новобогаташката, това е израз на социален статус. Ще се срамува, ако не отиде с такси и не похарчи пари. Другите от нейната порода ще й се подиграват. Те не се интересуват от нашето мнение. Те, като животни, си демонстрират сила и статус един на друг. 

Ето това правят и „социалистите“ с автомобили за по 200 000 евро. Същите, дето изповядвали „леви убеждения“, каквото и да значи това. Бенчо Бенчевците извън политическия си живот – там, в истинския, имат опасни конкуренти, които помиришат ли слабост, нападат. Затова са всички тези демонстрации на сила и богатство. 

Да видим какво каза (и докато го четете, си представяйте как/кога/дали можете да чуете тези думи от политическа фигура в Англия, Франция, САЩ…) Бенчев пред bTV – следната чутовна реплика по адрес на Димитър Желязков-Очите: „Държавата го е обявила за някакъв престъпник, за мен няма никакво значение. Уважаваш ли ме, и аз те уважавам“. 

ЗА МЕН НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ…

Моля? 

Ало, БСП, когато и да се разграничите от този тип хора с този тип „леви убеждения“, все е късно. Какво е правел той в редиците ви изначално? 

Голям спонсор на партията изведнъж се оказва въвлечен (по думите му) в ето тази поредица от „случайности“:

- Случайно срещнал Очите, когато бил болен и от добро сърце му помогнал да иде в Турция;
- Случайно се оказали и в една посока, че да изпълни споменатия горе дълг на доброто си сърце; 
- Случайно всичко това е станало след като Интерпол пусна Очите за издирване с червена бюлетина и той е можел да бъде закопчан и екстрадиран от Гърция по-лесно отколкото от Турция (която не е член на ЕС). Тук обаче сметките са излезли криви;
- Случайно, след като го освободили в България, журналистите намерили Бенчев в кафене „Бенмар“ в Бургас, което той самият стопанисва под наем. И в което преди често е бил засичан Димитър Желязков-Очите. 

Ще трябва да повярваме сляпо на всичко това, ако не искаме да си мислим, че пари, спечелени от взаимна дейност с Очите, са отишли в касата на БСП. Много пари. 

Бенчев се отрече много бързо от познанството си с Очите, но, както видяхме от по-горния пример („… за мен няма значение…“), го направи внимателно, за да няма обидени – все пак скандалът ще отшуми все някога, а бизнесът си е бизнес. Но не пропусна да каже и че Желязков вече няма общо с фирмата за охрана „Аркус“, в която Бенчев е съдружник. Което е странно, защото Очите каза пред спецсъда по-рано тази година, че работи в „Аркус“. Да се чуди човек на кой да вярва. 

А пък едни хора по морето се бяха оплаквали, че фирмата действала със златните методи на рекета от деветдесетте и завземала все повече „обекти за охрана“. 

Но пък от БСП ни успокоиха, че Бенчев не е дарител на партията. Поне докато не излязат доказателствата. Дотогава на „Позитано“ ще си държат очите на четири. 

Интересно ми е какво биха казали Вапцаров и Смирненски за днешните „социалисти“. 

23

Избори

Спорт

Коментари

 1. 2019.04.20 | 00:34

  Браво г-н Томов!Започвам все повече да ви харесвам.

 2. 2019.04.15 | 16:47

  Завинаги трябва да изхвърлим комунистите от властта!!! Л У С Т Р А Ц И Я!!! Никакви ченгета и комунисти в управлението на държавата!!! Всички крадци..приватизатори на съд и връщане на откраднатото в хазната на държавата!!! Трябва да бъдат съдени за издевателствата над личността над българските граждани, част от които бяха принудени да напуснат България заради мизерията и пропуснатите ползи за държавата през целия 30 годишен период!!!

 3. 2018.08.08 | 14:57

  Много точно и правилно! А Вапцаров, Смирненски и другите идеалисти (чети ''балами") просто биха повърнали, ако видят що за типове и баронеси днес се наричат социалисти.

  1. 2018.08.08 | 15:20

   Добре казано,пич.Нагли комунисти.

 4. 2018.08.07 | 14:14

  КУР за ГЕРБ!

  1. 2018.08.08 | 15:17

   Шиле ли си,агне ли си,но, това по подхожда за биволицата от крушовене,но да е по голям,да го почувства с тоз тезгях.

  2. 2018.08.07 | 14:22

   Що ги задоволяваш бре? Предател!

 5. 2018.08.07 | 14:14

  А как така публикувате откровени малоумщини, написано от тежко, психично болен психедесен гербераст?? Нормални хора не би ли трябвало да четат този сайт?

  1. 2018.08.08 | 15:09

   Добре че комунистите нямат грам акъл.Тъпи овце.

  2. 2018.08.07 | 17:08

   Говори с факти, а не с алабализми!

 6. 2018.08.07 | 17:05

  СЪУЧАСТНИКА НА ТИКВАТА,ЦАЦАТА и ЦВИНОКИО ОТ ОБИРА НА КТБ.ОТКРАДНАХА 4 000 000 000 ЛЕВА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ.ЗАЩО НЯМА ОСЪДЕНИ ДОСЕГА?

  1. 2018.08.08 | 15:03

   Абе,комунистически тъпанар,кой ти каза кой колко е откраднал и дали е откраднал.Тази биволица от крушевене ли те информира.Боклуци комунистически.

  2. 2018.08.07 | 17:30

   Кого лъжеш ти бе червен пияндурник КОЙ ограби КТБ нали БСП беше това с г.Орешарски премиер БСП загроби България и открадна парите на Българите и както винаги ги изнесе в миличката ви РУСИКА мръсници Бесепарски

  3. 2018.08.07 | 17:23

   заштото от БСП_МАФИЯ добре си прекриха следите с ОРЕШАРСКИ И ограбиха КТБ ПРОСТИ МИ БСП БОКЛУК.

 7. 2018.08.07 | 17:05

  Бенчо Юдааа не предавай червените другари хихи

 8. 2018.08.07 | 16:16

  аз БЕНЧО казах:КУРВАТА КАДЕЕ ДЪЛЖИ МИ МНОГО ПАРИ на мен и цялата МАФИЯ от БСП

  1. 2018.08.07 | 16:45

   Бенчо, идвай при нас, "Шайката" е винаги готова да помогне - ние обичаме суджуците и културата... и бахура също

 9. 2018.08.07 | 16:25

  А ДРУГАРЮ ЗАЩО ТИ Е ТОЛКОВА ГОЛЕМА ТИКВАТА?

  1. 2018.08.07 | 16:32

   много са го помпали

 10. 2018.08.07 | 16:31

  Мафиота прави пари, назначения бизнесмен ги изпира и дарява на партията да си купуват избиратели. Пълен симбиоз.

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Водещи новини

Още новини

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.