Вече ще проверяват фалшива ли е лична карта на човека, който се явява на шофьорски изпит

  • 07 август 2018 09:49

  • 3893
  • 0
Вече ще проверяват фалшива  ли е лична карта на човека, който се явява на шофьорски изпит
© Булфото (архив)

Дамян Войновски, заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка коментираха пред Нова телевизия разкритата измамна схема  за придобиване на шофьорски книжки - трети лица се явявали на изпит вместо курсистите.

"Не сме учудени“, каза Войновски. Той напомни за въведените преди няколко години т. нар. "бели стаи", в които се прави лицево разпознаване между данните от личната карта и човека, което се явява на изпит.

"За съжаление, единственият начин за преминаване на такъв изпит остава с фалшива лична карта", призна Войновски, като посочи, че агенцията е закупила специални поляризиращи стъкла, с които да се проверяват документите за самоличност.

"Не е толкова сложно. След като разполагаме с толкова много IT-специалисти, видите ли, не може да се изпрати един протокол по електронен път заедно със снимката и с протокола на хората, които са се явили в момента. Доколкото знам, МВР отказва да се даде възможност по време на самия изпит да се сравнят базите с лични данни на кандидата, който се явява, и много лесно се минава с лична карта", коментира Йонко Иванов.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
3893 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини