Чумата с животните породи нов вид телефонна измама

  • 06 август 2018 14:23

  • 2184
  • 1
Чумата с животните породи нов вид телефонна измама
© Pixabay

За нов вид телефонна измама предупреждават от Асоциацията на говедовъдите в България. Фалшиви ветеринари звънят на животновъди, за да ги изнудват, под заплаха, че в стадото им има чума. Това разказа за БНР Михаил Михайлов от асоциацията.

"Един наш фермер приема телефонно обаждане, в което му се казва, че се обаждат от Държавен фонд "Земеделие", че стадото му е заразено с чума по дребните преживни животни, наложително е веднага държавните ветеринарни служби да вземат кръвни проби и това трябва да стане след няколко часа. След което този глас му загатва, че този проблем може да се уреди по някакъв начин, но все пак трябва да се внесе някаква  сума", обяснява Михайлов.

От браншовата асоциация съветват фермерите, ако получат подобно телефонно обаждане, веднага да известят практикуващия ветеринар и да не допускат във фермата си външни лица.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2184 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
опорна то4ка

2018.08.06 | 14:35

1
Пък едни други ало измамници маскирани като партия искаха да се докопат до общите пари на целия бългаски народ покрай чумата. Тея тук са кокошкари - някаква сума? А бе аланкоулу, Ташко и Кури за няколко милиарда играят !

Добави коментар

Водещи новини