Френският посланик отиде на гости на кмета на Велики Преслав

  • 02 август 2018 17:16

  • 1570
  • 0
Френският посланик отиде на гости на кмета на Велики Преслав
© Община Велики Преслав

Днес гости на кмета на Община Велики Преслав Александър Горчев бяха френският посланик Ерик Льобедел и съпругата му. 

Посещението е следствие на покана, която Горчев е отправил лично към посланика при откриването на изложбата „Преславското съкровище. Преслав – средновековна столица на България“ в музея „Лувър“, съобщиха от общината.

Посланикът на Франция реагира светкавично на поканата на кмета и пристигна днес в старопрестолнината столица, за да се запознае с Общината, с нейната история, с настоящето й и бъдещите й перспективи.

Темите, които обсъдиха Александър Горчев и посланик Льобедел, бяха свързани с възможности за обучение по френски език, развитието на винопроизводството и туризма, и промишлените мощности в Общината.

Г-н Льобедел предложи на кмета Горчев да изпрати списък с градове, сходни по мащаб, характеристики и интереси с Велики Преслав, с оглед на бъдещо международно партньорство.

След срещата им в сградата на Общинска администрация, посланикът на Франция и кметът на старата столица посетиха Археологически музей „Велики Преслав“ и Национален историко-археологически резерват „Велики Преслав“. В музея Ерик Льобедел и съпругата му разгледаха експонатите, а разходката им в резервата бе с акцент Златната църква.

Последвайте канала на

Александър Томов
1570 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини