От екарисажа в Шумен искат оставката на шефа на БАБХ

  • 30 юли 2018 17:35

  • 5458
  • 0
От екарисажа в Шумен искат оставката на шефа на БАБХ
© Novini.bg

Служителите на екарисажа в Шумен излизат днес на пореден протест, съобщиха от Стопанска камара. Ръководството и работниците разпространиха в декларация своите искания. 

В нея се казва, че настояват стриктно да се спазват европейските регламенти, които се отнасят до странични животински продукти и производни продукти, непредназначени за консумация от човека (това са 1069/2009 ЕО; и 142/2011 ЕО). 

Освен това служителите на екарисажа искат оставка на изпълнителния директор на БАБХ Дамян Илиев, който „със своите действия и бездействие доведе до организиран хаос в дейностите по обезвреждане на мъртви животни, което допринесе и за разпространение на болестите по животните, които наблюдаваме днес“, се казва в декларацията им. 

Към исканията си те са добавили и оставката на директора на ОДБХ Шумен Катя Райкинска, която „организирано, безотговорно и под натиск затвори екарисажа в гр. Шумен, с което даде своя принос за разпространението на зарази и болести по животните“.

„В страната има инсталации, които приемат ниско-рискови продукти но само екарисажът в Шумен  и затвореният екарисаж във Варна обработват комплексно – както нискорискови, така и най-рисковите продукти категория 1 – специфично рискови материали, които имат отношение към заболяването луда крава“, се казва още в декларацията, която завършва така: 

„Хапката на „Брамас” е апетитна. По договори с обществени поръчки годишно шуменският екарисаж усвоява с включен ДДС от 3.5 до 5 милиона лева“. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
5458 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини