Хора с увреждания на протест в Пловдив

  • 25 юли 2018 13:20

  • 1047
  • 0
Хора с увреждания на протест в Пловдив
© БНТ

В Пловдив отново протест на хора с увреждания. Гражданите се събраха тази сутрин пред сградата на Областната управа, за да поискат нов закон за хората с увреждания, който да е от полза за всички, а не само за една определена група нуждаещи се.

Присъстващите настояха да се спре разделението между тях и да се започнат реални преговори и изпълнение на поетите от правителството ангажименти. Сред протестиращите имаше представители от Пловдив, София и Смолян. На място беше издигнат и палатков лагер.

Без да се фаворизира някакъв закон, защото това което предлагат те, е финансово необезпечено, то просто няма да работи. Не може една малка група от хора да усвои или да обсеби основната част от средствата, заделени за хора с увреждания, а за стотици други хора с увреждания и техните организации да останат трохите, каза Георги Генов от Съюза на слепите в България, цитиран от БНТ.

Аз искам един нов закон за хората с увреждания. Закон, в който да са ясно формулирани формите на подкрепа, които са за хората с увреждания, да бъде ясно формулирани правилата за тази оценка на потребностите на хората с увреждания. Искам да има орган, който да координира политиките за хората с увреждания, да има едно зачитане на личността на хоратa с увреждания, заяви протестираща..

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1047 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини