Свлачища в село Давидково застрашиха къщи

  • 24 юли 2018 08:48

  • 730
  • 0
Свлачища в село Давидково застрашиха къщи
© Pixabay

Комисия от община Баните днес ще направи оглед за нанесените щети в след обилната градушка, която вчера унищожи напълно селскостопанската продукция в няколко села на смолянската община. Две къщи са застрашени от активизирали се свлачища в село Давидково, вследствие на пороя, предаде БНР.

"Това са Давидково, Треве и Гълъбово, разчистихме пътищата, които бяха затворени Давидково - Стърница, вторичните мрежи в Давидково и Гълъбово. За двете къщи има риск и голяма опасност, които свлачището пое по неговия път, така че от днеска ще се опитаме там укрепителни мероприятия да приложим. Опасно е положението и в Гълъбово. Има унищожена на сто процента селскостопанска продукция", кметът на община Баните Милен Белчев. Най-засегнати от пороя и градушката са къщите на семейство Делиеви и баба Станка след голямо активизирано свлачище, каза кметът на Давидково Севда Чолакова.

"Те са на една улица, която пътят води за село Стърница, в края на Давидково. Живеят едно семейство и една сама жена. Между двете къщи е свлачището. Голям късмет е, че не е повлякло една от двете къщи. Три ореха са изкоренени. Единият от тях е заклещен на едната къща. Изкоренени са няколко овошки. Семейството са си нацепили дърва, но повлякла калната маса“, посочи още тя.

Последвайте канала на

Нора Виткова
730 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини