Полицаи от Полша, Румъния и Чехия помагат на колегите си в Слънчев бряг

  • 23 юли 2018 08:35

  • 1049
  • 1
Полицаи от Полша, Румъния и Чехия  помагат на колегите си в Слънчев бряг
©

По 120 полицаи всеки месец са командировани на територията на курорта „Слънчев бряг”, съобщи в интервю за бТВ ст. комисар Калоян Калоянов – директор на ОДМВР-Бургас.

По думите му полицаите от Полша, Румъния и Чехия помагат много. Не само заради езиковата бариера, но и туристите от държавите им имат повече респект от тях.

По повод банковия обир в Несебър от преди дни, Калоянов посочи, че няма информация извършителите да са имали помощ от вътре.

Той се похвали, че джебчийските кражби са намалели значително, след като са били увеличени полицейските патрули по улиците и в градския транспорт.

Наркотиците все още са проблем в курорта – всеки ден има случаи на открито притежаване и разпространение на наркотични вещества, заяви Калоянов.

Той допълни, че наредбите за шума се спазват и тази година има по-малко оплаквания.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1049 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
CA

2018.07.23 | 10:02

1
Не ми е много ясно как румънски полски или чешки полицай ще извърши самостоятелен арест на територията на България. С каква униформа ще бъде, с каква полицейска карта ще се индетифицира, на какъв език ще съобщи на задържания че е арестуван ?!? По скоро са прикачили към БГ полицайте преводачи с униформа за малко по голям респект на пияните поляци, румънци и чехи.

Добави коментар

Водещи новини