Валидират юбилейна пощенска марка за 140 години от създаването на Българската армия

  • 19 юли 2018 16:29

  • 1170
  • 1
Валидират юбилейна пощенска марка за 140 години от създаването на Българската армия
© pixabay.com

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски ще валидират официално юбилейна пощенска марка, посветена на 140-годишнината от създаването на Българската армия.

Церемонията ще се състои на 20 юли 2018 г., от 14.00 ч в Информационния център на Министерството на отбраната, съобщиха от пресцентъра на МО.

Автор на марката е д-р Александър Въчков, художник и изследовател на родната военна история. Тя представя интересна връзка между минало и настояще като авторът съчетава архивното внушение на черно-бялата рисунка с ярките тонове на съвремието.

Представените в детайли униформи и въоръжение на изобразените войници дават документално точна и исторически правдива представа за отминалите времена. Като своеобразна визия за бъдещето присъства и съвременният войнишки образ, представен с най-новата полева униформа на Българската армия.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1170 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
правилно

2018.07.19 | 16:40

1
като нямаме амия ще имаме пощенска марка.

Добави коментар

Водещи новини