Мая Манолова посети Дневния център за възрастни с увреждания в Пазарджик

  • 17 юли 2018 16:30

  • 1997
  • 0
 Мая Манолова посети Дневния център за възрастни с увреждания в Пазарджик
© Булфото (архив)

Омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на посети днес Дневния център за възрастни с увреждания в Пазарджик, който е първият от подобен тип в страната. Социалната услуга е създадена през 1996 година. Посещението е по покана на Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения.

Пред журналисти Манолова посочи, че в центъра са създадени добри практики, които могат да бъдат приложени в предстоящата реформа на политиките спрямо хората с увреждания. Като омбудсман имам специални задължения към уязвимите групи от обществото и те могат да разчитат на моята подкрепа, каза тя. Огромните ми притеснения са, че правата на хората с увреждания се неглижират, че средствата за тях буквално "изтичат" и не достигат до тези, които имат нужда, че се раздават малки суми "на калпак", а не според индивидуалните потребности, добави Манолова. Тя подчерта, че ще се бори никой да не противопоставя едни хора с увреждания срещу други. 

По повод отстраняването на омбудсмана от заседанието на тристранния съвет, Манолова заяви, че се надява "следващия път членовете на съвета да прочетат Закона за омбудсмана и да се съобразяват със законовите текстове". По думите й нейно задължение е да бъде там, където се обсъждат нормативни промени, отнасящи се до правата на хората и най-вече на правата на хората с увреждания. 

Манолова съобщи също, че след вчерашната си среща с животновъдите от Странджа веднага се е свързала с министъра на земеделието и го е запознала с исканията им. Тя е настояла служители на ведомството да отидат на място, за да се запознаят с всеки конкретен случай. Крайно време е чиновниците да излязат на терен и да отидат там, където хората имат нужда от тях, каза още Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1997 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини