Президентът се срещна със студенти от СУ

  • 16 юли 2018 16:56

  • 878
  • 1
Президентът се срещна със студенти от СУ
© Президентство

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на проведе среща на „Дондуков“2 с представители на Студентски клуб на политолога към Софийски университет „Св. Климент Охридски“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По време на срещата студентите  призоваха за по-активно включване на младите хора към политическите процеси у нас и в работата на институциите. Студентите запознаха държавния глава с изследване на Фондация „Фридрих Еберт“, проведено едновременно в 10 балкански държави, според което през 2017 година българските младежи се интересуват три пъти по-малко със случващото се у нас, в сравнение с 2014 година.

Продължаващата емиграция на много млади хора от България, беше откроена като един от актуалните проблеми за страната ни. По думите на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на големият въпрос пред обществото ни днес е как да постигнем европейска интеграция като правила, икономически възможности и стандарт на живот, тук, в България, за да не допускаме повече младите ни хора да търсят индивидуално своята професионална и житейска реализация в други страни.

Усъвършенстването на механизмите на функциониране и процесите на взимане на решения в Европейския съюз също бяха сред темите, обсъдени по време на срещата. Според младите политолози динамичните процеси в света днес изискват много по-ефективен механизъм за взимане на решения и формирането на политики в рамките на ЕС. Те са на мнение, че сегашният механизъм води до изоставането на Европейския съюз по отношение на разработването, приемането и прилагането на политически решения, в сравнение със САЩ, Китай и Русия.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
878 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Жалка работа

2018.07.16 | 17:54

1
Едвам са намерили десетина мераклии да се срещнат в летеца.Приказки ала- бала в стил Радев.

Добави коментар

Водещи новини