Вицеадмирал Емил Ефтимов се срещна с генерал-лейтенант Йорк Фолмер

  • 12 юли 2018 17:47

  • 1110
  • 0
Вицеадмирал Емил Ефтимов се срещна с генерал-лейтенант Йорк Фолмер
© Министерство на отбраната

Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов проведе работна среща с командващия на Сухопътните войски на Федерална Република Германия генерал-лейтенант Йорк Фолмер, днес, 12 юли 2018 г.

Това съобщиха от пресцентъра на военното министерство.

На срещата беше обменен опит по окомплектоването с личен състав, използването на социалния пакет за привличане и задържане на военнослужещите в армията, системата за обучение и подготовка и беше обсъдена концепцията за рамкова държава за афилииране на формирования с цел подготовка и други въпроси.

Командващият на Сухопътните войски на Федерална Република Германия генерал-лейтенант Йорк Фолмер е на работно посещение у нас по покана на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

По време на разговорите между двамата бяха обсъдени средата на сигурност и съвременните предизвикателства, програмата за модернизация на Сухопътните войски и въпроси от взаимен интерес за двете армии. Генерал-лейтенант Фолмер бе съпровождан от подполковник Кристиян Зиесе – аташе по отбраната на ФР Германия със седалище Букурещ, Румъния и военнослужещи от Сухопътните войски на ФР Германия.

Той изнесе лекция във Военната академия „Г. С. Раковски” и ще посети щабния елемент за интегриране на силите на НАТО в България (NFIU).

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1110 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини