Ето къде и кога може да видите оригинала на Конституцията от 1991 г. в Народното събрание

  • 12 юли 2018 13:48

  • 845
  • 0
Ето къде и кога може да видите оригинала на Конституцията от 1991 г. в Народното събрание
© Булфото (архив)

Гражданите ще могат да видят оригинала на Конституцията на България в Народното събрание в деня на отворените врати на 14 юли, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Приетата на 12 юли 1991 г. от Седмото велико народно събрание Конституция е представена и с фотоизложба, която беше открита от председателят на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Гражданите ще могат да посетят експозицията между 10.00 и 16.00 часа в събота.

При откриването Каранчева е отбелязала, че приетата преди 27 години Конституция е осигурила демократичното развитие на България. В нея са заложени демократичните принципи на управление като разделение на властите, политически плурализъм, правата на личността и правото на собственост, посочила Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на

По думите й основният закон е станал символ на новия път, по който България тръгна - към изграждането на демократична и правова държава.
Председателят на парламента е посочила, че Конституцията е създала среда и условия, за да може страната ни да реализира стратегическите си цели, свързани с успешното интегриране в евроатлантическите институции. 

Именно във връзка с интеграцията в ЕС бяха направени и промени в Конституцията и България постигна най-големия си успех, като стана част от обществото на модерните държави, от общност на свобода, солидарност и демокрация, е допълнила Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на

Тя отбелязала, че пред българските граждани са се открили нови възможности - да пътуват, да работят, да получават образование във всяка страна-членка на ЕС.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
845 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини