Дезинфекцират всички МПС-та влизащи в България през ГКПП в Силистра

  • 12 юли 2018 10:53

  • 939
  • 0
Дезинфекцират всички МПС-та влизащи в България през ГКПП в Силистра
© Булфото (Архив)

Дезинфекцират се моторните превози средства, влизащи в България през ГКПП в Силистра, заради африканска чума по свинете в Румъния, е решено на заседание на Областната епизоотичнта комисия в Силистра. Това съобщиха от Областната администрация.

Проверява се багажът на преминаващите през границата хора за хранителни продукти за собствена консумация и се забранява внасянето на хранителни продукти на територията на България от Румъния.

Кметовете и кметските наместници трябва да осигурят хора, които да съдействат на инспекторите на Областната дирекция по безопасност на храните за изпълнение на мерките за профилактика, ограничаване и ликвидиране на африканската чума по свинете.

В Силистренско работят три големи свиневъдни комплекси. При инвентаризация в населените места са регистрирани и 498 обекта от типа "заден двор". В информационната система на Българската агенция по безопасност на храните ще бъдат въведени още обекти. Дирекцията по безопасност на храните работи с горските стопанства и ловно-рибарските дружества за спазване на указанията за отстрел на диви животни.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
939 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини