Ще има ли драстично поскъпване на хляба?

  • 10 юли 2018 07:37

  • 1891
  • 2
Ще има ли драстично поскъпване на хляба?
©

Реколтата от пшеница в България е добра. Към този момент жътвата е приключила на 50%. Всяка година има някакви природни бедствия - миналата беше сушата, тази обилните валежи. Очакваме към 5 млн. тона пшеница с много високо качество тази година. Хлебопроизводителите не могат да се оправдават с качеството на пшеницата за цената на хляба.

Това каза в ефира на БТВ Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите, която коментира ще има ли сериозно поскъпване на хляба, след като КЕВР обяви новите цени на тока. "За никого не е тайна, че в хлебопроизводството има огромен сив сектор. Сигурно има тенденция в някои малки бутикови обекти да се увеличава цената на хляба. Те първи реагират на новите цени обявени от КЕВР. Като цяло в страната няма тенденция за ръст на цената на хляба. Ние искаме в Бюджет 2019 да се заложи една ДДС ставка от 5 %, с която не само няма да се увеличи цената на хляба, а даже ще намалее. Няма нищо тревожно и шоково. Категорично няма да има драстично поскъпване на хляба", категорична беше Кукушева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1891 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.07.10 | 12:05

2
ДОКАТО ТАЗИ ПРЕМЕНЕНА ЛЕЛКА НИ УСПОКОЯВА ОТ СЛУГИНАЖЕСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ,ХЛЯБА ВЕЧЕ ЗАПОЧНА ДА ПОСКЪПВА.ИМА ЛИ КОЙ ДА ВЯРВА НА ПОДЛОГИТЕ НА ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА?

2018.07.10 | 09:49

1
Поскъпнат ли горивата, не само хлябът поскъпва, а всичко! На малките доходи на бедния народец, и поскъпването със стотинки се отразява много зле - но на кой от властимащите му пука!

Добави коментар

Водещи новини