Президентът ще удостои с държавни отличия кипърския посланик и световноизвестен историк

  • 09 юли 2018 07:37

  • 652
  • 1
Президентът ще удостои с държавни отличия кипърския посланик и световноизвестен историк
© Булфото (архив)

От 10.30 часа на „Дондуков” 2 президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще удостои посланика на Република Кипър у нас Ставрос Августидис с орден „Мадарски конник“ първа степен, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Отличието се връчва за заслугите на дипломата за развитието на българо-кипърските отношения и сътрудничество.

По-късно същия ден, от 11.30 часа държавният глава ще отличи с орден „Стара планина“ първа степен, световноизвестния израелски писател, историк и политик проф. Михаел Бар-Зоар. Роденият у нас учен ще бъде удостоен за приноса си за популяризирането на спасяването на българските евреи по време на Втората световна война и за развитието на двустранните отношения между България и Израел.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
652 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.07.10 | 05:43

1
Да. Да затвърди стореното от Първанов - орязаните пенсии на работещите в Кипър. Кога ще свършите нещо смислено г-н Президент. Кога ще излезете из под полата на менторката ви Нинова? Кога ще станете наистина президент, а не марионетка....?

Добави коментар

Водещи новини