Подлезът при Окръжна болница е в окаяно състояние

  • 06 юли 2018 13:26

  • 646
  • 0
Подлезът при Окръжна болница е в окаяно състояние
© Булфото

Макар неведнъж да е бил ремонтиран и обновяван от Столична община, подлезът при Окръжна болница крие множество рискове за гражданите, които минават всекидневно оттам, информира Bulgaria on air.

Търговците на обекти заявяват, че много често при обилни валежи покривът на подлеза не издържа и започва да пропуска вода, което става честа причина за наводнения. Това допълнително може да усложни ситуацията, тъй като при всеки валеж има опасност да се получи късо съединение. В същото време новите асансьори, които са монтирани през 2017 г., не винаги работят.

,,Преди няколко дни тук беше абсолютно наводнение. Това вече продължава около две години. Не знам дали причината е във Вик или в Топлофикация, но е крайно време да бъдат взети някакви мерки'', коментира един от търговците в подлеза.

Според директора на Дирекция ,,Транспортна инфраструктура'' Даниел Евлогиев основните причини за проблема са възрастта на самия подлез, който е от седемдесетте години и чиято хидроизолация отдавна вече не е надеждна, както и разположението на преходния колектор на ,,Топлофикация'', разположен по цялата дължина на подлеза.

По думите му последният ремонт, извършен от ,,Топлофикация'', е бил качествен, но проблемът с наводнението се дължи на факта, че водата е проникнала от друго място, което не е било предвидено. Въпреки това той увери, че до края на деня ще бъде изготвена техническа експертиза и на база на нея ще бъдат предприети необходимите мерки.

Относно асансьорите Евлогиев посочи, че те все още са в гаранция и в случаи на техническа неизправност разходите по нейното отстраняване ще бъдат поети от фирмата.

 

 

Последвайте канала на

Владимир Василев
646 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини