„Сол и лед“, „Син кит“... - докъде ще стигнат опасните предизвикателства? (видео)

  • 06 юли 2018 08:30

  • 8266
  • 3
„Сол и лед“, „Син кит“... - докъде ще стигнат опасните предизвикателства? (видео)
© Pixabay

Нова опасна мания върлува сред подрастващите. Интернет предизвикателства и игри като „Син кит“ или „Сол и лед“ карат децата да вършат застрашаващи живота им дейтвия.

Родители алармират дори, че са чували за задачи, в които тийнейджъри трябва да погълнат капсула препарат за пране. Да пресечеш магистралата също е сред опасните ситуации, които се разпространяват чрез интернет.

Според Георги Апостолов от Центъра за безопасен интернет онлайн средата е част от ежедневието на децата.

„Интернет е част от реалния им живот, това е социална среда, това е среда за комуникация“, посочи експертът в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия.

По думите му тийнейджърството е възраст, в която децата са склонни да предприемат всякакви предизвикателства.

„Когато казваме, че интернет е опасен и виновен, ние отхвърляме проблема“, смята специалистът, като обясни, че в Центъра от 4 години се правят обучения с деца как да бягат от опасностите в мрежата.

Според събеседника му в студиото Ива Екимова е важно да се говори с децата, но не когато е късно. По думите й нарушената комуникация вътре в семейството, но отношенията в училище, водят до подобни действия.

„Няма как едно дете да бъде изолирано от тези отношения и да не стигне дотук“, посочи тя.

По думите й трябва отговорно да се отнасяме към тази комуникация.

„На децата трябва да им се поставят задачи, които са им интересни. Със забрани и регулиране нищо не може да се направи“, посочи  Георги Апостолов от Центъра за безопасен интернет онлайн.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
8266 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Zloto

2018.07.07 | 12:05

3
Това си е естествен подбор бе, защо се оплаквате просто по-малко идиоти ще оцелеят. Няма как да си толко тъп и да успееш в живота.
KOKO

2018.07.06 | 12:38

2
NE SAMO RODITELITE TRJABVA DA ZNAJAT,S KAKVO SE ZANIMAVAT DEZATA IM V INTERNET,NO I TEZI NSTITUZII,KOITO IMAT PRAVO DA ZENZURIRAT INTERNET-ZASHTO NE POTARSJAT TEZI,KOITO KARAT DEZATA DA SE SAMOUBIVAT.MOGAT DA GO NAPRAVJAT,ZASHTO OBA4E-NE GO PRAVJAT?
Пейо

2018.07.06 | 10:55

1
Странно - тези деца няма ли с какво да се занимават???? Да спортуват, да играят федербал, да ритат футбол, да си играят на всичко друго освен глупости в интернет???? Има време и за това!!! Не е добър родителския контрол - очевидно е??????

Добави коментар

Водещи новини