Валентин Радев: Не се обиждаме на критиките (обновена+видео+снимки)

  • 05 юли 2018 10:05

  • 987
  • 0
Валентин Радев: Не се обиждаме на критиките (обновена+видео+снимки)
© Novini.bg

Обществото винаги е възлагало надежди на това министерство, тъй като то е в служба на Отечеството и е в основата на стабилността на държавата.

С тези думи се обърна министърът на МВР Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 по случай професионалния празник на институцията - 5 юли.

Той заяви, че заради професионалната ангажираност, която има към гражданите си, България е най-сигурното и безопасно място за живеене в тази част на Европа.

,,Факт е, че не винаги получаваме нужната благодарност, но също така е и факт, че много от нещата, които вършим, остават невидими. Поради това често биваме критикувани несправедливо'', каза още Радев.

Министърът изтъкна още, че в рамките на Българското европредседателство не се е случил нито един инцидент, благодарение на ангажираността на приблизително 28 000 служители от МВР, които следяха за спокойствието и безопасността на гражданите и гостите.

,,Благодаря на всички, ще се стараем да бъдем все по-добри в работата си'', завърши тържественото си слово Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Малко след това вътрешният министър разговаря и с журналисти, където заяви, че е било направено всичко възможно, за да бъде значително подобрена дейността на МВР. Той беше категоричен, че критиките към оглавяваното от него ведомство ни най-малко не го обиждат. 

,,Сигурно са били някакви некомпетентни и дано занапред останат такива'', беше отговорът на Радев по повод взривения тази нощ банкомат в Люлин.

Той добави още, че не може държавни мъже да са цел на престъпниците и обяви, че това ще бъде преследвано с всички сили и средства на държавата, за да може всички служители в МВР да са спокойни и да упражняват качествено своята работа.

,,Във всяко едно криминално деяние най-трудни за откриване са "мозъците" на операциите'', каза още Радев и посочи, че поради това успяват да заловят единствено извършителите.

Накрая той коментира и темата с мигрантите, посочвайки, че към момента в България има само около 700 бежанци, което е доказателство, че службите и институциите се справят повече от добре по въпроса с миграцията.

Иначе на церемония пред паметника на Незнайния воин вътрешното ведомство демонстрира най-новата си техника, с която разполага, след което служители поставиха венци пред паметника.

Днешното честване ще продължи с организирането на мероприятия в Борисовата градина, в които участие, освен служители на МВР, могат да вземат и всички граждани.

Началато на програмата е предвидено за 17.00 часа.

Последвайте канала на

Владимир Василев
987 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини