Евакуират жителите на Роман

  • 29 юни 2018 18:34

  • 2518
  • 0
Евакуират жителите на Роман
© Булфото

Жители на Роман са евакуирани от наводените квартали в града, за да се намали рискът за живота и здравето им, съобщиха от областната администрация.

Тази сутрин заради обилните дъждове в района река Малък Искър преля през дигата и наводни повече от 80 имота - сгради и терени в Роман. Кметът на общината Валери Ролански обяви частично бедствено положение в града и селата Средни рът, Караш и Хубавене, които също са засегнати от наводнението.

Заместник-областният управител Мирослав Комитски и главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са проверили на място състоянието на засегнатите райони и предприетите мерки за ликвидиране на последствията от бедствието, се посочва в съобщението на областната администрация.

Повишените води на река Малък Искър са залели помпените станции на селата Караш и Хубавене, поради което в тях е спряно водоподаването. В ранния следобед е било възстановено и електрозахранването в района, което вече е възстановено. От общината са осигурили доставката питейна вода на хората с водоноски.

Главен комисар Николай Николов е оценил като навременни и адекватни взетите от общинския кризисен щаб мерки, се казва в съобщението. Очаква се, след оттеглянето на водните маси, екипите на "Пожарна безопасност и защита на населението" да започнат изпомпване на водата от частните домове и дворове в засегнатия район, допълват от областната администрация. Бедственото положение остава в сила и в следващите дни. Продължава денонощното наблюдение на река Малък Искър. Няма данни засега за пряка заплаха за здравето и живота на населението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2518 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини