ОД на МВР в Смолян с важно предупреждение заради бума на телефонни измами

  • 19 юни 2018 15:45

  • 1355
  • 1
ОД на МВР в Смолян с важно предупреждение заради бума на телефонни измами
© Pixabay

Множество обаждания на телефонни измамници се наблюдават през последните дни в Смолян, предупреждават от ОД на МВР.

Получените сигнали в полицията показват активизиране на ало - рекетьорите, разчитайки на доверчивостта предимно на възрастни хора. От полицията напомнят, че по никакъв повод, дори при съдействие за разследване, не са отправят искания към хората да предават пари или ценности.

Актуалната през тази година схема на измамниците е именно с версията за съдействие при разкриване на престъпници. Мнимите полицаи са толкова убедителни в разговорите си с възрастните хора, че жертвите на лъжливите обаждания отказват да повярват по-късно на думите на действителните разследващи. Има случаи, при които близки на потърпевшите сигнализират в полицията за готвено плащане на измамници, но дори след разговори с полицаи, възрастните хора не вярват, че обаждането е било фалшиво, обясняват от ОД на МВР. За увеличения брой позвънявания от измамници се съди и по редица сигнали от жители на Смолян, които са били потърсени, но не са се доверили на измислената схема за подхвърляне на пари.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1355 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.19 | 17:44

1
Не знаех, че работата на МВР е да предупреждава за престъпления. Мислех, че трябва да ги разкриват. Така, че хората да се чувстват сигурни.

Добави коментар

Водещи новини