Истината, която се крие зад бруталната детска агресия (видео)

  • 13 юни 2018 14:46

  • 16941
  • 2
Истината, която се крие зад бруталната детска агресия (видео)
© Pixabay

Агресията при децата действително е многообемен въпрос, при който трябва да се подходи със спокойствие.

Такова мнение изрази пред Novini.bg психотерапевтът от Института по позитивна психотерапия Милена Манова.

„Агресията  има различни проявления. Агресията е просто поведението, но зад нея стои един гняв. А какво стои зад гнева – търсим. Обикновено в ранна детска възраст – 3-4 години, когато са първите по-съществени агресиви прояви, стои желанието на детето да се самоутвърди“, смята специалистът.

По думите й да това е вид израз, че то би искало да има равнопоставено общуване с него, като обикновено това е инструментална агресия.

„По-късно обаче, ако не се тушира достатъчно добре, може да развие стойностите на враждебна агресия, което означава да обидя другия, да го унижа“, допълни още специалистът.

Според Милена Манова ако това поведение се поощрява от обществото, то може да продължи. А вътрешната агресия означава огромна жажда за признание.

Цялото интервю с психотерапевта от Института по позитивна психотерапия Милена Манова можете да гледате тук:

Последвайте канала на

Веселина Спасова
16941 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гост

2018.06.13 | 20:41

2
Та е ясно - тъпите американски филми с насилие, либерализма, медийните простотии, изнемогването, липса на семейни ценности/ чалга, бира и оригване само остана/!

2018.06.13 | 16:57

1
Причината за агресията е седесарскаа демокрация и социалната разлика, която тя създаде. Децата на бандитите на СДС-прехода са уреден живот от раждането си, а другите трябва да се борят за да оцелеят в тоя живот.

Добави коментар

Водещи новини