Почитат загиналите пилоти с ден на траур и издигане на параклис

  • 12 юни 2018 19:36

  • 8678
  • 5
Почитат загиналите пилоти с ден на траур и издигане на параклис
© Министерство на отбраната

Ден на траур беше обявен в община Бяла, откъдето е родом загиналият при катастрофата с хеликоптера Ми-17 капитан Пламен Пантилеев. Майка му и брат му настоявали вече да се пенсионира, но той не желаел да се раздели с летенето.

"Той каза обичам си професията и не мога, това си е моята мечта. Работеше само за любовта към професията”, сподели брат му Венцислав Пантилеев предаде БТВ.

"Син, великолепен син, великолепен, имаме кравеферма и за тук се грижеше, и за нас се грижеше, идваше си, в неделя си замина и ето, в понеделник почина”, каза майка му Янка Пантилеева.

Загиналият капитан Стоян Неделчев е от ямболското село Гранитово. Хората там го познават като добър и земен човек. "И на мравката път правеше, толкова добър, едно момче, което тръгна от село и стана един от най-големите пилоти на България", заяви кметът на с. Гранитово Христо Гечев.

Оценките на капитан Неделчев в училищния дневник в Гранитово са само отлични.

В памет на загиналия пилот в Гранитово ще бъде издигнат параклис.

Бившият командир на авиобазата определи загиналите като професионалисти и отговорни летци.

„Действително този нальот за тяхната служба, според мен, е крайно недостатъчен, особено за тази година", заяви бившият командир на авиобаза "Крумово" ген.-майор Златко Златев. Според него добре подготвени са и техниците, които не биха допуснали неизправен вертолет.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8678 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Бен

2018.06.13 | 00:00

4
Ами,те тея пилоти,с тези летателни часове за толкова години,добре са си взималитзаплатката и нищо не са правили!...без опит така к,а държавата-"ЧЛЕН"-ТЯ ТОЧНО СИ Е ЧЛЕН!!!!!-НА ЕВРОП.СОЮЗ-СРАМ И РЕЗИЛ С ЕДИН ЕДИНСТВЕН ХЕЛИКОПТЕР!!!!!,БОКЛУЦИ!!!!
ЯЯК

2018.06.13 | 00:48

5
Един съвет, не говори за да не се излагаш пред хората.

2018.06.12 | 21:30

2
Защо пазят в тайна годината на производство на машината? Това ли е цената на финансовата дисциплина на професор Борисов? За кражби може да теглят държавен заем, за българите не може. Ари бе.
1234

2018.06.12 | 23:43

3
Поредният дървен философ, виждал самолет само на снимка. Въпрос към теб, всезнайко. Колко години е експлоатиран в България самолет МиГ - 17 от въвеждането му в експлоатация в Българските ВВС до 1990г.? Моят лично беше над 30. Но това не му пречеше да лети. Повечето драскачи във форумите си мислят, че поддръжката на самолет е като на колата. Като се развали и хоп, при майстора. А заема беше за покриване на вноските по царския заем - прословутото превъртане на оня измислен царски финансист, дето уж голяма работа бил направил, ама голяма била само комисионната му. Иначе дълга се увеличи. Но дървени философи, които помнят само от днес до утре няма как да го знаят.
Пламен

2018.06.12 | 20:25

1
4-ри полета в един много горещ ден?Дали не е грешка на началството? Възможно ли е да прегрее двигателя?

Добави коментар

Водещи новини