Търново подари приключенска игра в Царевец на децата за 1 юни

  • 29 май 2018 15:02

  • 725
  • 0
Търново подари приключенска игра в Царевец на децата за 1 юни
© Pixabay

Деца ще търсят тайната на деветте ключа на Царевец на първи юни.

Подаръкът по случай деня на детето е организиран от община Велико Търново, Общинската туристическа агенция "Царевград Търнов" и Регионалния исторически музей.
Приключенската игра "Средновековни криминални загадки - Тайната на 9-те ключа" е нестандартна разходка в историческата крепост "Царевец", с която туристите получават цялата информация от една екскурзоводска беседа, но чрез собствените си усилия и находчивост.
Разработката е на принципите на компютърните игри, като действието е изнесено "на живо" и се превръща в запомнящо се приключение, уточниха организаторите от общинската туристическа агенция.
Пред входа на крепостта участниците ще получат указания как да разплетат загадъчна средновековна история за съкровища, тайни, предателства и капани в сърцето на царския двор.
Водени от размислите и дедуктивните прозрения на Великия царски примикюр, те ще трябва да разгадаят различни загадки и да разкрият пазените в недрата на крепостта тайни.
Приключението ще се състои от 10.00 до 14.00 часа, входът е свободен за децата и техните придружители.
Любителите на приключенията могат са се включат в играта "Средновековни криминални загадки - Тайната на 9-те ключа" всеки ден и през настоящия туристически сезон. Указанията и картите се предлагат в Туристическия информационен център.

Последвайте канала на

Десислава Станева
725 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини