Погнаха жена, приютила 20 улични котки

  • 28 май 2018 09:39

  • 2142
  • 0
Погнаха жена, приютила 20 улични котки
© Pixabay

Семейство, което живее в супер центъра на Пловдив, иска тяхна съседка да бъде поставена под пълно запрещение и да бъде назначен настойник на делата й. Причината Нели и Добрин Иванови да настояват комшийката им Маргарита Кехайова да се лекува, е фактът, че вече няколко години тя завъждала улични кучета и котки, не спазвала хигиенните норми, хранела животинките с храна от боклука. Това твърдят съседите на Маргарита в искова молба до пловдивския съд, който има последната дума за съдбата на Маргарита, пише "Монитор".

Името й не за първи път става медийно известно. През септември и октомври 2016г., отново след съдебни дела и жалби от съседите й от горния етаж, от дома на Маргарита на ул. „Дондуков” № 7А, се състоя изземване от чси на котки. Съдебното решение тогава позволяваше на Маргарита Кехайова да отглежда в домашни условия само една котка и през септември 2016г. чси Мариана Обретенова остави в дома на пловдивчанката котарака Папи. Месец по-късно тогава ситуацията отново бе извън контрол. При повторно и внезапно отиване до адреса от чси Обретенова стана ясно, че в дома си на първия етаж в иначе разкошната сграда Маргарита отново отглежда над 20 котки. „Ако искам крокодили, лъвове и крави ще гледам. Не можете да ми се месите”, крещеше преди две години Маргарита Кехайова срещу частната съдебна изпълнителка, след което я нарече „хулиганка”. Двете си кучета пък била прехвърлила на майка си Тонка, която в момента е на 88 години и е лежащо болна. Положението на възрастната жена е друг аргумент на съседите да искат пълно запрещение за Маргарита. Според тях не се полагат адекватни грижи за старицата, която живее в лоши хигиенни условия. По думите им комшийката им от първия етаж е започнала да се занимава с улични кучета и котки от 2008-2009г. Преди това Маргарита е имала 2 кучета и 8 котки, папагал и костенурка в жилището си. Гледала е и кокошки в двора, въпреки че имотът им се намира на около 200 метра от сградата на голяма община.

След жалби от съседите Маргарита престанала да гледа кокошки в двора, но пък бройката на кучетата и котките скочила двойно. Наблюденията на комшиите били, че за да изхранва толкова много гърла, съседката им ровела в кофите за боклук. Според тях, когато съберяла повече храна, тя я разхвърляла до оградата на имота, като така събирала още и още улични животни. През годините нещата се влошавали и освен храна, Маргарита започнала да прибира от кофите за боклук кашони, тенекии и всякакви други боклуци, които трупала в общия двор, става ясно от исковата молба в съда.

След поредното посещение в дома на Маргарита на чси, полиция и общински служители на зоокомплекса, тя изпаднала в криза. Наложило се да бъде лекувана в центъра за психично здраве, а срещу нея било образувано досъдебно производство. Разследването било прекратено впоследствие заради експертно заключение, че е наказателно неотговорна поради невменяемост.

Последвайте канала на

Novini.bg
2142 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини