Община Перник ще приема отпадъците на Кочериново и Бобошево

  • 26 март 2018 13:50

  • 1177
  • 0
Община Перник ще приема отпадъците на Кочериново и Бобошево
© gettyimages (архив)

Община Перник е подписала договори с общините Кочериново и Бобошево за приемане на отпадъците им, съобщи кметът Вяра Церовска.

Кочериново ще депонира до 1 520 т. годишно, а Бобошево - до 480 т.годишно на територията на Регионалната система за управление на отпадъците - Перник. За услугата двете общини ще плащат по 25,90 лв./т входящи отпадъци без ДДС. Срокът на договора е до края на следващата година.

Боклукът трябва да се извозва до Перник с автомобили, притежаващи категория минимум Евро 4, необходимо е да бъдат снабдени с вариопреси и система за следене. Товароносимостта им не бива да превишава 8 т., ще се движат само по предварително определен маршрут в определена часова зона. Все още не е предоставен за депониране битов отпадък от Кочериново и Бобошево, посочи Церовска, цитирана от БТА.

Договорите са подписани в изпълнение на решение на Министерски съвет от 22 декември миналата година, съгласно което регионалното депо в Перник е задължено да приеме 13 731 т. отпадъци от общините Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево, Рила, Кочериново и Кюстендил.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1177 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини