Веска, която роди 12-ото си дете на улицата, е ДДС милионерка

  • 12 март 2018 11:46

  • 12143
  • 2
Веска, която роди 12-ото си дете на улицата, е ДДС милионерка
©

39-годишната Веска Лучева, която роди 12-тото си дете на улицата в град Баня и вероятно ще го отглежда в пълна мизерия.Тя има общо 7 деца от първия си брак и вече 5 от втория си мъж. Оказва се, че жената е ДДС милионерка. Тя е собственик на пет фирми с 5 милиона лева борчове към държавата, но няма никакви пари да наеме адвокат и да изчисти името си.

Подлъгали Веска за фирмите с обещание за 20 000 лева. „През 2010 г. Илко от Пловдив ми каза, че ще ме уреди с 20 000 лева, за да си купя къщичка, ако му подпиша фиктивен трудов договор. Все едно съм работила 8 месеца. Съгласих се, за да имам къщичка за децата ми. Той ме закара при нотариус и аз подписвах всички документи, които ми дадоха без да знам за какво става въпрос”, споделя тя.

Заради грешката й отпреди няколко години да се съгласи да подписва накуп различни документи, без да знае дори върху какво слага парафа си, в момента няма право на социални помощи. Взима само детски надбавки за 4 от децата си, които гледа с втория си мъж, в размер на около 130 лева, признава Димитър Тодоров.

Веска е от български произход. Вторият й мъж Димитър Тодоров на 33 години е ром. Събрала ги любовта преди около 8 години. Веска имала много големи проблеми по време на първия си брак. Създала си сама ядове и покрай фирмите, на които станала собственик. Социалните тогава й взели децата, а Веска се пропила от мъка. За да не пропадне напълно, я спасил именно Димитър, пише "Монитор".

Бащата Димитър не е признал нито едно от вече петте си деца. Затова и те са записани на името на майката Веска и не носят неговата фамилия. Таткото обаче си знае и имената на децата, и годините им. За бебето казва, че не е било желано, но след като се е родило точно на 8 март, ще си го гледат. Бременността на Веска ги изненадала, но нямали пари за аборт.

„Не го исках, ама като дойде, ще си го гледаме. Никога няма да си оставя децата. Работя. Работа има, стига човек да иска”, признава Димитър. Той работи в строителството и така издържа многолюдната си фамилия, тъй като Веска е заета с децата и няма работа.

Дошли от Сопот в карловския курортен град Баня преди 3 години. Наели малка къща с дворче за 100 лева наем на месец. Всичките живеят в една стая, а банята и тоалетната са външни и се нуждаят от ремонт.

След раждането на бебето Димитър се заканва да ремонтира още една стая. Заради лошите битови условия децата им са болни от глисти, признава бащата. Той уточнява, че ги лекуват. И храна имат, а и съседът бай Кольо им помагал с по някой лев, а и в строителството работа имало. Димитър обаче не може да се примири, че нямат пари за добър адвокат, за да може Веска да се отърве от фирмите с огромни ДДС борчове.

Четири от непълнолетните от първите 7 деца на Веска са по домове, две от най-големите й са задомени, а едно било осиновено.

„Повече деца няма да имаме”, се зарича Димитър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12143 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
знаем

2018.03.12 | 22:12

2
и бащата е черен циганин. САМО ТАКИВА ЩЕ ОСТАНАТ ВЪВ ТЕРИТОРИЯТА ТИКВОСТАН.
КОКО

2018.03.12 | 22:12

1
Тъпи български закони! Как нотариусите узаконяват сделките за прехвърляне на фирми? На тях напълно е ясно цялата ситуация, но.....парички мили....!!! На такива нотариуси отнемане на всякакви права!!!!

Добави коментар

Водещи новини