Свлачище ограничи движението по пътя за търговищкото село Александрово

  • 09 март 2018 10:57

  • 1325
  • 0
Свлачище ограничи движението по пътя за търговищкото село Александрово
© Булфото (архив)

Свлачище ограничава движението по пътя за търговищкото село Александрово. Земните маси са се активизирали от преовлажняване, отцепен е целият скат до ръба на асфалта, каза пред репортер на БТА директорът на Областното пътно управление в Търговище Марчо Марчев.

За осигуряване на проходимостта и обезопасяване на участъка пътят е стеснен със знаци. Вчера до АПИ е изпратено искане за разрешение за ремонт на 15-20-метровия участък и до началото на следващата седмица се очаква становище.

Марчев коментира, че за да се нормализира движението там, необходимо е да се предприеме изграждането на т. нар. пилонна система - да се сондира и да се положат пилони, които да "подпрат" пътя. За ремонтната дейност, която би продължила няколко месеца, ще са необходими между 300 000 и 400 000 лева.

За окончателното овладяване на свлачището и обезопасяването на пътя, който свързва областния център с няколко населени места, по думите на Марчо Марчев, трябва специалисти от Института по пътищата и мостовете да посетят мястото и да излязат със становище.

Поради обилното снеготопене срутени скални маси е имало и в района на прохода "Боаза" по главния път София-Варна, както и в участък на границата между област Търговище и област Велико Търново. 

Последвайте канала на

БТА
1325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини