Ученици се включиха в инициативата "Мартеничка с кауза" в подкрепа на онкоболни деца

  • 01 март 2018 08:20

  • 1033
  • 0
Ученици се включиха в инициативата "Мартеничка с кауза" в подкрепа на онкоболни деца
© Булфото (архив)

Ученици от две видински училища продават мартеници в подкрепа на онкоболни деца, включвайки се в Националния конкурс "Мартеничка с кауза". В инициативата, подкрепена от ЮНЕСКО България, се включиха видинските средни училища "Св. св. Кирил и Методий" и "Петко Р. Славейков".

"Инициативата е за една добра кауза - деца да направят мартеници и да ги продадат на организирани от нас базари. Сумата, която съберем, се дарява за онкоболните деца", обясни Бисерка Вълканова, преподавател по изобразително изкуство в училище"Св. св. Кирил и Методий" пред БТА.

Преди да бъдат продадени мартениците, някои от които и с логото на средното училище "Св. св. Кирил и Методий", трябва да се заснемат и така училището ще участва в конкурсните категории на инициативата - "Най-атрактивна мартеничка" и "Най-скъпо продадена мартеничка". Вълканова допълни, че около 20 ученици от всички класове и паралелки участват активно от началото на тази кампания.

Първата продажба на мартеници била в училището, после - в Симфониета - Видин. Само за няколко дни учениците са събрали около 160 лв. От своите мартеници децата са успели да продадат в различни обществени институции.

Освен да си купят мартеници, желаещите могат и да дарят средства за благородната кауза, поясни Бисерка Вълканова. Продажбата на мартеници ще продължи до петък - 2 март, когато е и концертът на училището по случай Деня на Освобождението - 3 март.

Първомартенски благотворителен базар организираха и учениците от видинското средно училище "Петко Р. Славейков". Базарът за учители и ученици е традиционен от години. Тази година, освен благотворителна цел, базарът има и конкурсен характер. Събраните парични средства ще бъдат дарени за онкоболни деца, каза Надя Петкова, главен учител и преподавател по немски език в училището.

"Училищният базар беше открит на 27 февруари и ще продължи до края на седмицата или до изчерпването на мартениците .Много и разнообразни са мартениците, които предлагаме - освен учениците от всички класове, в изработката им се включиха учители и родители", сподели осмокласникът Никола, който е и зам.-председател на Ученическия съвет в училището.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1033 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини