Връчват заповеди за извеждане от ведомствени жилища на МО

  • 08 февруари 2018 14:25

  • 1564
  • 1
Връчват заповеди за извеждане от ведомствени жилища на МО
© Булфото (архив)

От военното министерство връчват заповеди за извеждане от ведомствени жилища на военни, които не са на активна служба. При някои случаи става въпрос за нарушения, при други казуси от министерството нямат решение, съобщи БНР.

Законът няма как да има ретроградно действие, става ясно от думите на депутата Христо Гаджев. Той постави във военната комисия пред министър Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността въпроса с изземването на имоти от военни, които дълго са живели в тях.

Ако се приема нещо, то ще е оттук занапред. Законовата промяна не е панацея. Въпросът е самите случаи да бъдат обследвани индивидуално, заяви Гаджев.

Военният министър Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността обясни, че се търси "човешкият компромис" във всеки един от случаите. Той припомни случая с майката на убитата барета Емил Шарков - Ваня Рибчева, както и възрастно семейство, които са на легло.


От друга страна обаче има военнослужещи и проблемът не е само в София - Министерството изпитва нужда от жилища за действащите военнослужещи. Ние трябва да се съобразим и с това. Трябва да се съобразим и със закона, защото голямата опасност беше - ако ние не бяхме пуснали предизвестията, да започне едно масово придобиване по давност, каза Каракачанов.

Около 130 жилища се "задържат" в София от военнослужещи неправомерно, според отчета на военното ведомство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1564 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
как става тая...

2018.02.09 | 08:47

1
Позор е военен пенсионер да го изхвърлят на улицата. Соцът осигури на военните изобилие от служебни жилища. А повечето от тях не купиха ли жилищата си от МО, прехвърлиха ги на децата си и сега пак плачат за жилище.Сега армия няма, а жилища - няма. Чудеса...

Добави коментар

Водещи новини