Бюджетът на Община Стара Загора е 108 млн. лева

  • 31 януари 2018 14:56

  • 850
  • 0
Бюджетът на Община Стара Загора е 108 млн. лева
© Novini.bg

Сто и осем лева ще бъде бюджетът на Община Стара Загора за 2018 година. Това решиха общинските съветници днес. Кметът Живко Тодоров определи бюджетът като "оптимален и балансиран".

Местният парламент подкрепи и годишната програма за разпореждане с общински имоти, както и разпределението на жилищата от общинския жилищен фонд за тази година.

Кметът апелира към съветниците да обмислят създаване на нормативен акт, с който средствата от продажбата на общински жилища да се събират в отделен фонд и да се изразходват целево - за строеж на нови, но под формата на комплекс.

За добра работа селските кметове да получат бонус от 300 лева, а наместниците по 280 лева, решиха още общинските съветници. От това обаче са лишени кметовете на две села в Старозагорско - на Памукчии - Георги Празов, за когото има сигнали, че често отсъства от работното си място, и на Яворово - Райчо Стоев, заради неуспешно реализиран проект по ПУДООС.

"Считам, че така ще се получи дисциплиниращ ефект, а и нямаме друга мярка, която може да наложим като община", подчерта Живко Тодоров.

Общинските съветници дадоха съгласие Община Стара Загора да подпише Меморандум за сътрудничество между "Национална компания индустриални зони" ЕАД и Община Стара Загора.

Последвайте канала на

БТА
850 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини